Čovječe ne ljuti se igra – savršena za sve uzraste

admin

Ako upitate odrasle i djecu što je prva stvar koja im pada na pamet kad se spomene pojam “društvene igre”, jednoglasno će odgovoriti:  čovječe ne ljuti se. Iako postoji mnogo drugih novijih i zahtjevnijih društvenih igara, ona je najpoznatija igra s figuricama i kockicama, omiljena među svim generacijama baš zbog svoje jednostavnosti i unikatnosti.

Zašto djeca vole čovječe ne ljuti se?

Poseban čar ovoj društvenoj igri daje mogućnost igranja za igrače svake dobi, pa tako oni najmlađi mogu igrati i protiv svojih djedova i baka i pobijediti ih, što djeci stvara posebnu radost. Čovječe ne ljuti se igra je za koju nije potrebno posebno znanje, jer ima prilično jednostavna pravila: svaki igrač ima 4 figurice s kojima mora prvi stići do cilja. Iako na prvi pogled ploča i figurice djeluju pomalo obično to je samo varka. Ova društvena igra za sve uzraste je sve samo ne dosadna.  U borbi protiv ostalih igrača dozvoljeno je rušenje suparničkih figurica što će izazvati salve smijeha, izljeve ljutnje, a ponekad čak i koju suzu…

Jednostavna društvena igra sa stilom

Zbog čega to se nije samo obična igra s pločom? Zbog toga što izaziva mnogo emocija tijekom igre što otkriva i sam naziv igre. Ova društvena igra izgrađena je na jednostavnim temeljima. Prilikom kupnje igre dobiva se kartonska ili drvena igraća ploča s označenim poljima, 16 figurica za igrače (svakom igraču ide po 4 figurice) i dvije kockice za bacanje. Pravila su vrlo jednostavna. Svaki igrač odabere 4 figurice iste boje (crvene, plave, zelene i žute). Cilj igre je da igrač sve svoje figurice dovede do svoje “kućice”. To će učiniti uz pomoć kockica, a pobjedu će osigurati onaj igrač koji će imati više sreće pri bacanju, osobito onaj koji će češće dobivati šestice. Pobjednik je igrač koji prvi uspije dovesti sve svoje figurice na polja koja se nalaze u njegovoj “kućici”. Igra može trajati kratko, ali i satima pa je stoga vrlo zanimljiva. Pitate li odraslu osobu želi li odigrati jednu partiju čovječe ne ljuti se uvijek će pristati, jer to je igra iz svačijeg djetinjstva koja je donijela toliko zabave da se nikad ne odbija ponovno igrati.

Čovječe ne ljuti se ima i edukativnu stranu

Možda se ne čini tako na prvi pogled, ali već sam naziv igre insinuira da je u pitanju igra koja uči socijalnim vještinama. Osim što čovječe ne ljuti se igra djecu uči tome da se pravila poštuju, ona ih uči i kako podnijeti poraz. Kroz ovu su društvenu igru mnoga djeca naučila i prihvatila sintagmu o tome da je bitna igra i sudjelovanje, a ne pobjeda. 

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Odličan i jeftin hosting za web stranice

Svaka stvar koja se nalazi na internetu ili u popularno zvanom oblaku, mora se nalaziti na nekom fizičkom serveru. Server koji pohranjuje web stranicu naziva se web hosting i njegova zadaća je konstantan rad i povezanost s internetom, kako bi korisnici u svakom trenutku mogli posjetiti web stranicu. Kroz današnji tekst upoznati ćemo vas s stvarima po kojima se hosting razlikuje, kako odabrati odgovarajući paket i koji su bolji – hrvatski ili strani poslužitelji? Postovi u istoj kategoriji: Drvo kao odličan materijal za igračke