Skladišni prostor i dekorativni element u kupaonici

admin

Kupaonski ormarići prvenstveno služe kao skladišni prostor u kupaonicama te se u njima odlažu sve higijenske potrepštine kao i ručnici i vrlo često sredstva za čišćenje. S obzirom na to da su kupaonice u većini današnjih stambenih prostora nešto manje, ključno je da sav kupaonski namještaj prvenstveno budu funkcionalan. 

Samo tako će svi komadi kupaonskog namještaja zadovoljiti svoju osnovnu svrhu, čak i u nepovoljnim uvjetima, a ujedno će biti  odličan dekorativni element.

Kako biste izbjegli propadanje kupaonskih ormarića uslijed vode i vlage, ključno je izabrati modele koji su izrađeni od kvalitetnih materijala koji garantiraju dugotrajnost, a ujedno i olakšavaju njihovo održavanje.

Kvalitetom kupaonskog namještaja protiv vlage

Kao što je prethodno navedeno, kupaonski ormarići postavljeni su u kupaonicama u kojima vladaju nepovoljni uvjeti, prvenstveno vlaga. Problemi s vlagom i kupaonskim namještajem nastaju posebno u kupaonicama bez prozora ili u onima s lošijom ventilacijom. 

Kako biste izbjegli propadanje kupaonskih ormarića uslijed vode i vlage, ključno je izabrati modele koji su izrađeni od kvalitetnih materijala koji garantiraju dugotrajnost, a ujedno i olakšavaju njihovo održavanje.

Popularni materijali kupaonskih ormarića

Kada govorimo o materijalima od kojih se izrađuju kupaonski ormarići, važno je napomenuti da, ovisno o budžetu, postoje i različite vrste materijala poput:

  • Medijapana – srednje tvrd materijal napravljen od drvene prašine i vezivnih sredstva otporan na vlagu, a može biti i prekriven folijom ili obrađen laminiranjem, furniranjem ili lakiranjem te dolazi u nekoliko završnica
  • Iverica – troslojna ploča koja je izrađena od ivera debelog od 10 do 60 mm, najčešće se dodatno oblaže drugim materijalom jer sama nije dovoljno izdržljiva
  • Iveral (tzv. oplemenjena iverica) – iverica koja je obložena melaminskim folijama koje je štite od vanjskih utjecaja pa je bolji izbor od iverice, posebno kada se radi o kupaonskim ormarićima
  • Masiv – prirodno, visokokvalitetno drvo, najčešće orah, bukva, hrast, jela, trešnja, bambus ili drugi, koje je iznimno otporno na nepovoljne utjecaje u kupaonskom okruženju, a istovremeno je i ekološki prihvatljiv izbor

Briga o namještaju u kupaonici

Kao što je već ranije naglašeno, kupaonsko okruženje nepovoljan je prostor stoga je vrlo važno adekvatno se brinuti o kupaonskim ormarićima te ih održavati i čistiti. Preporuka za njihovo čišćenje i održavanje je korištenje specijaliziranih sredstava za čišćenje i mekanih krpica kako ne bi došlo do oštećenja materijala do kojeg može doći korištenjem abrazivnih kemijskih sredstva. 

Upravo zbog toga valja slijediti upute proizvođača kako bi vaši kupaonski ormarići što buže trajali i bili zaštićeni od nepovoljnih utjecaja vode i vlage u kupaonici.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Moto oprema – profesionalna zaštita sa stilom

Za sve ljubitelje vožnje motorom moto oprema je jako važan sigurnosni aspekt i dio njihovog motorističkog imidža. Kvaliteta opreme koja se koristi prilikom vožnje motocikla mora odgovarati određenim propisanim standardima jer su uvjeti na cesti promjenjivi i vozač može doći u opasnost ako nema kvalitetnu opremu koja će ga zaštititi u takvim trenucima. Postovi u istoj kategoriji: Kako odabrati kvalitetne sjedeće garniture za dnevnu sobu? Funkcionalno uređenje blagovaonice u stanu Drvene vrtne garniture najbolje se uklapaju u vrt Mnoštvo varijacija u svijetu pumpi za vodu Savršena kupaonska rasvjeta nadomak ruke Možda će vas zanimati i sljedeći članci:Kako odabrati kvalitetne sjedeće […]