Bazeni i saune kao idealan bijeg od svakodnevice

admin

Opuštanje u saunama i bazenima datira još iz rimskog doba, ali i danas je jedan od najčešćih načina bijega od stresne i užurbane svakodnevnice. Svi koji idu u saunu znaju da je ona neprijatelj broj jedan svakoj vrsti stresa. Imate li produženi vikend ili godišnji odmor, idealna je prilika opustiti se u nekim od wellness centara ili termi, kao što je npr. Thermana Laško, koji imaju sve veću i bogatiju ponudu. 

Razni paketi i popusti za određene prigode dostupni su na službenim stranicama hotela i wellness centara koji pružaju te usluge.

Popularnost sauna

Saune su jedna od najstarijih i najboljih metoda za opuštanje uma i tijela koja prednjači ispred svih drugih metoda detoksikacije tijela. Prema mišljenjima mnogih doktora i stručnjaka, korištenje saune znatno može poboljšati cirkulaciju krvi i kardiovaskularno zdravlje. Također, jedno je istraživanje pokazalo da redoviti odlazak u saunu, cca. četiri puta tjedno po 20 minuta, može smanjiti rizik od moždanog i srčanog udara. 

Sjediti u njoj je slično kao i lagano hodanje po pokretnoj traci. Temperatura doseže od 80°C do 100°C, gdje ljudi izlažu svoja tijela suhom zraku ili pari, a potom se naizmjenice hlade u hladnoj vodi, ledu ili snijegu. To dovodi do znojenja tj. detoksikacije organizma. 

Još neke od dobrobiti saune su:

  • Oslobađa toksine iz tijela
  • Pomaže pri mršavljenju
  • Jača imunološki sustav
  • Opušta mišiće i bolove u mišićima i zglobovima
  • Čisti kožu
  • Jača kardiovaskularni sistem
  • Ublažava sinusna začepljenja od prehlada i različitih alergija

Uživanje u bazenima u bilo koje doba godine

Saune najčešće dolaze u kombinaciji s bazenima. Bazeni predstavljaju pravi izvor aktivnosti, ovisno o našim potrebama. Svatko može pronaći nešto za sebe. Sastavni su dio mnogih zdravstvenih ustanova, hotela, klubova te centara ljepote. 

Uživanje u bazenima
ju pravi izvor aktivnosti

Koriste se za treninge, razne vježbe, ali također i za masaže i terapije. U većini slučajeva su dezinficirani klorom, bromom i mineralnim sredstvima radi prevencije širenja bakterija, virusa, algi, ali i larvi kukaca korištenjem filtera. 

Thermana Laško nudi sve na jednom mjesto

Terme Thermana Laško imaju jedinstven wellness program i zdravstvene ponude, koje dolaze iz prirodnih resursa i umirujuće termalne vode. U sklopu wellness ponude između ostalog nudi i terapiju solju, razne vrsta sauna te wellness usluge s konopljom kao jedan novi koncept.

Što sve nude hoteli i terme u Sloveniji – Terapeutski bazen Hotela Zdravilišče Laško

Osim toga, nudi i brojne bazene, od onih za najmlađe pa sve do onih velikih za plivanje, masažno-rekreacijskih i slično. U svakom slučaju, ponešto za svakoga. Zaslužili ste opuštanje uz pakete u dvoje da se odmorite u paru!

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Sigurnija online kupnja uz SSL certifikat

Na internetu se danas mogu pronaći razne web trgovine. Nude raznolike proizvode i usluge. Neki su još uvijek relativno skeptični prema takvom načinu kupnje pa uvijek dobro razmisle prije nego obave neku kupnju. Srećom, danas postoje određene stvari koje vam mogu dati određenu dozu sigurnosti pri kupnji, a jedna od njih je svakako ugrađeni SSL certifikat. Postovi u istoj kategoriji: Otkrijte osvježenje i relaksaciju na bazenima u Sloveniji Što sve nude hoteli i terme u Sloveniji Zaslužili ste opuštanje uz pakete u dvoje Plodni dani i njihov izračun Balzam za usne redovito koriste mnoge žene