Sačuvajte novčanik i odaberite zamjenski toner

admin

Printeri su danas dio ureda – bilo na poslu ili kod kuće – bez kojeg je teško zamisliti život. Laserski printeri donijeli su mnoge promjene koje su printanje učinile mnogo pristupačnijim, bržim i jeftinijim. Ipak, želite li dodatno uštedjeti, onda je kupnja zamjenskog tonera odlična ideja.

Možete ih pronaći u brojnim trgovinama s informatičkom opremom, ali i u specijaliziranim trgovinama koje prodaju samo zamjensku opremu za printere.

Uštedite kod ispisa dokumenata

Iako se na većini tržišta teži standardizaciji koja bi potrošačima ponudila više izbora za kupnju, u svijetu printera i dalje svaki model ili pak svaka serija ima posebno dizajniran uložak za toner, čak i ako se radi o printerima iste marke. To omogućuje proizvođačima da bez problema kontroliraju cijene tonera za svoje printere te rade razlike od modela do modela. 

Zamjenski toner gotovo iste kvalitete kao i onaj brendirani
Zamjenski toneri za printere

Ipak, na tržištu postoji i druga opcija, a to su zamjenski toneri za printere, koji predstavljaju jeftiniju alternativu. Zamjenski toneri odlična su ideja želite li uštedjeti tijekom printanja, jer nude i do nekoliko puta manju cijenu od istih tonera koji su brendirani.

Prednosti zamjenskog tonera

Prva prednost zamjenskog tonera je njegova cijena – kao što je već spomenuto, on je mnogo jeftinija opcija od onog brendiranog. Printate li veliku količinu materijala često, zamjenski toneri uvelike će vam smanjiti cijenu printa po stranici. Nadalje, oni nude istu razinu kvalitete kao i oni brendirani, bez obzira rad ili se o:

  • Onome s crnom bojom
  • Onome u boji 

Iako je tržište zamjenskih tonera prije bilo pomalo kaotično te su se na njemu mogli pronaći modeli razne kvalitete, danas je svaki zamjenski toner gotovo iste kvalitete kao i onaj brendirani, stoga nema razloga zašto ne biste odabrali jeftiniju opciju.

Više opcija za printere

Na kraju, prednost zamjenskog tonera je i u tome što vam nudi više opcija za printanje. Toneri najčešće u sebi sadrže i čestice plastike koja se topi na visokim temperaturama i služi kao vezivna tvar kod printanja. Ipak, te čestice plastike velik su problem za okoliš. Mikro-plastike lako ulaze u žive organizme putem hrane, ne raspadaju se i veoma ih je teško filtrirati.

Upravo radi toga, zamjenski toneri za printer često nude i eko opcije biorazgradivim vezivnim tvarima koja će se, čak i ako dospiju u okoliš, tijekom vremena razgraditi i nestati. Čak i ako brendirani toneri to ne nude, uz zamjenski tonere možete odabrati eko opciju.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

O cipelama kroz povijest

Cipele su vrsta zaštitne obuće koja štiti čovjekova stopala. Izrađuju se od raznih materijala, a mogu se koristiti i za razne aktivnosti. Tako se mogu koristiti za svakodnevne šetnje, planinarenje, sport itd. Razlikuju se po svom obliku, veličini, po tome jesu li namijenjene za muškarce, žene ili djecu itd.  Postovi u istoj kategoriji: Toner za printer kao uvod u svijet boja Toner je srce laserskih pisača Registracija i provjera domene u 10 minuta! Mijenjanje stakla na telefonu danas je rutinski popravak HP printer ima dugu tradiciju kvalitete ispisa