Auto amortizeri su važan dio ovjesa automobila

admin

Koliko puta kada ste se vozili nekim automobilom ste pomislili koliko je udoban za vožnju ili koliko je neki model baš neudoban? To ponajviše ovisi o ovjesu auta koji se sastoji od brojnih dijelova koji utječu na taj osjećaj udobnosti. Kada govorimo o njegovim različitim dijelovima, mnogi su čuli za auto amortizere koji su izravno zaslužni za ranije navedenu udobnost.

Oni zapravo ublažavaju vibracije koje se javljaju u vožnji, ali i smanjuju njihanje karoserije što je također još jedna odlika udobnosti auta. Zato je važno da su oni ispravni pa svakako redovito provjeravajte njihovu ispravnost.

Oni zapravo ublažavaju vibracije koje se javljaju u vožnji, ali i smanjuju njihanje karoserije što je također još jedna odlika udobnosti auta.

Osnovne značajke auto amortizera

Auto amortizeri imaju više značajki, od kojih valja izdvojiti sljedeće:

  • Kontroliranje naginjanja auta
  • Smanjenje spuštanja prednjeg kraja kod kočenja ili spuštanja zadnjeg dijela pri naglom ubrzanju
  • Održavanje kontakta između gume i ceste
  • Ublažavanje vibracija

Sve to utječe na vaš osjećaj vožnje i zato je važno da su amortizeri za auto u odličnom stanju. Njihovo stanje može provjeriti automehaničar, a odlazite li redovito na servise auta, svakako zatražite automehaničara da provjeri i njihovo stanje.

Loše ceste su loše i za automobil

Danas smo svjedoci loših cesta u gradovima, a još više u ruralnim područjima. Često krpanje cesta s novim slojevima asfalta dovodi do toga da ima puno rupa, a kada automobil često prolazi preko tih rupa, stradavaju auto amortizeri. Oni neće stradati odjednom, već se malo pomalo troše i doći će do njihove potpune istrošenosti nakon nekog vremena.

To je nešto što ne možete izbjeći i ako se često vozite po takvim cestama, za očekivati je da će vam biti potrebna zamjena auto amortizera u nekom trenutku.

Kupnja u specijaliziranoj trgovini s autodijelovima

Kada dođe red na zamjenu auto amortizera, možete ih i sami kupiti u nekoj specijaliziranoj trgovini s autodijelovima kakvih se danas može puno pronaći u raznim gradovima, ali i sve više online. Tamo je najbolje prodavaču reći koji točno model i marku vozila imate pa će vam on pronaći najbolje amortizere za auto koje u njega možete ugraditi.

Budući da je riječ o vrlo važnom dijelu za autu koji će vam osigurati komfor, nemojte štedjeti i kupiti one najjeftnije. Ulaganje u njih se svakako isplati i sigurno ćete biti sretni kada kupite one kvalitetnije i kada vam vožnja po neravnim terenima bude puno udobnija.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Svjetla sa senzorom kao inovacija u svijetu rasvjete

Poznato je da rasvjeta uvelike olakšava obavljanje svakodnevnih aktivnosti velikog broja ljudi, no promjene koje su donijele svjetla sa senzorom nemjerljive su. Naime, ona uvelike olakšavaju kretanje u malim, skučenim ili pak vanjskim prostorima, a ujedno su i smanjila količinu potrošene električne energije. Za razliku od onih bez senzora, ova troše električnu energiju samo onda kada se upale, odnosno kada objekt prođe pored senzora.  Postovi u istoj kategoriji: Sigurnija vožnja auta uz svjetla za maglu I tekućine za auto su važan dio cijelog sustava Auto ogledala moraju uvijek biti čista Čuvajte svoj automobil s auto presvlakama Svjećice za auto su […]
svjetla na senzor