Optika pomaže da odaberete savršene naočale

admin

U današnje doba sve je više problema s vidom, pa je stoga i posjet optikama sve češće na popisu stvari koje moramo obaviti. Ako trebate nove naočale ili dugo niste bili na pregledu vida, onda bi optika trebala biti vaša iduća postaja na putu do boljeg vida.

Postoje potpuno privatne optike u kojima jedino možete kupiti naočake i obaviti pregled vida uz plaćanje, ali postoje i one u kojima možete ostvariti određeni popust uz zdravstvenu iskaznicu.

Pregledajte vid

Iako je osnovna djelatnost optika nabava naočala i ostalih očnih pomagala, činjenica je kako sve više optika u sklopu svojih usluga nudi i mogućnost pregleda očiju. Pregled vida u optikama nije pokriven unutar zdravstvenog osiguranja, no naručite li nove naočale unutar iste optike može biti besplatan, odnosno unutar paketa u kojem plaćate samo izradu novih naočala. 

Dobra stvar kod pregleda u optikama je to što često nema dugih listi čekanja, pa pregled možete ugovoriti i odraditi brzo. To je pogotovo važno kada na umu imate kako je kod većine očnih bolesti na preglede vida važno ići barem jednom godišnje, kako bi se situacija pravilno pratila.

Odaberite prave naočale za sebe

U optikama je također moguće i izraditi nove naočale, što je posebno važno kod naočala koje birate za svakodnevno nošenje. Naočale možete isprobati i pregledati, kako biste vidjeli odgovara li određeni model veličini vaše glave i vašem stilu, a uz to u optici također možete dobiti i razne korisne savjete tijekom odabira naočala, poput:

  • koji su najbolji premazi za stakla
  • koji je najbolji oblik naočala za vašu dioptriju
  • koje dodatke za svoje naočale još možete naručiti

Optika za sve prilike

Optika je također prvo mjesto koje biste trebali posjetiti ako se na vašim naočalama pojavi neko oštećenje, bilo da se radi o pucanju leće ili okvira. Oštećenja je najbolje prepustiti u ruke profesionalcima, koji vam dodatno mogu namjestiti naočale po potrebi, na primjer treba li okvir malo proširiti ili pak bolje namjestiti držače koji idu iza uha. 

Uz to, u optikama se popravljaju i mijenjaju stopice za nos koje često tijekom vremena mogu otpasti ili puknuti. Bez obzira imate li dioptriju ili ne, optika bi također trebala biti prvo mjesto koje posjećujete kada birate sunčane naočale, s obzirom da tamo možete pronaći kvalitetne naočale koje uistinu štite vaše oči od UV zračenja.

Poznato je i da ljudi koji imaju dioptriju vrlo često odbijaju nositi korekcijske naočale, prvenstveno zbog estetskih razloga. Kako bi olakšali nošenje korekcijskih pomagala tim ljudima, stručnjaci su kreirali kontaktne leće. Kontaktne leće su diskretno rješenje za slabovidne da vide, a da se to ne primijeti.


Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Žene s razlogom obožavaju oxfordice

Jedan od omiljenih ženskih komada obuće su popularne oxfordice, koje su zlatna sredina između ozbiljnog i casual izgleda. One su vrsta obuće koja dolazi u mnogim modelima, a zaštitni znak svake je odličan izgled. Mnoge žene bi Vam na pitanje da odaberu samo jedan komad cipela do kraja života odgovorile s oxfordicama, a razlozi za to su brojni. Lijepe i elegantne cipele su već godinama među najpopularnijima, a sve o njima pročitajte u nastavku teksta. Postovi u istoj kategoriji: Katarakta pogađa ljude svih dobnih skupina Kontaktne leće su diskretno rješenje za slabovidne Povećana štitnjača – prevencija i liječenje Tonik za […]