Kontaktne leće su diskretno rješenje za slabovidne

admin

Poznato je kako ljudi koji imaju dioptriju vrlo često odbijaju nositi korekcijske naočale, prvenstveno zbog estetskih razloga. Naime, kod velikih dioptrija vrlo često leća u korekcijskim naočalama mora biti deblja zbog čega korekcijske naočale mogu izgledati nezgrapno. 

Kako bi olakšali nošenje korekcijskih pomagala tim ljudima, stručnjaci su kreirali kontaktne leće. One su tako vrlo diskretno rješenje koje omogućuje svim slabovidnim ljudima da vide, a da se to ne primijeti.

Poslušajte svog oftalmologa

Iako nošenje ovog oftalmološkog pomagala može zvučati primamljivo svim ljudima koji imaju probleme s vidom, ipak da bi se nosile kontaktne leće treba zadovoljiti nekoliko zdravstvenih kriterija. Kako biste znali jesu li kontaktne leće najbolji izbor za vas potrebno se posavjetovati sa svojim oftalmologom koji će vam dati najbolji savjet i uputiti vas je li za vas to najbolja opcija ili je pak bolji izbor nošenje korekcijskih naočala. 

Savjet od oftamologa za kontaktne leće.
Kako biste znali jesu li kontaktne leće najbolji izbor za vas potrebno se posavjetovati sa svojim oftalmologom.

U tom smislu svi oni koji imaju nešto manju dioptriju neće moći nositi kontaktne leće, već će za njih biti korekcijske naočale, dok svi oni koji imaju nešto višu dioptriju mogu birati kontaktne leće koje će im uvelike olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Različite vrste kontaktnih leća

Napretkom znanosti i svijet oftalmoloških pomagala je napredovao, pa tako danas na tržištu postoje različiti modeli i vrste kontaktnih leća, zbog čega početnici u nošenju istih vrlo često budu zbunjeni. Općenita podjela svodi se na podjelu na:

  • Meke leće
  • Tvrde leće

O tome koja je vrsta najbolja za vas odlučit ćete sami kroz konzultiranje sa svojim oftalmologom jer i u ovom slučaju postoje određene zdravstvene indikacije kod obje vrste.

Dobro održavanje za nesmetan vid

Baš kao i u slučaju korekcijskih naočala i kod nošenja kontaktnih leća vrlo je važno pravilno ih održavati te ih redovito mijenjati. Naime, u slučajevima kada primjerice koristite meke kontaktne leće koje su propusnije je od tvrdih, vrlo često dolazi do nagomilavanja naslaga i bjelančevina iz oka. Zato je vrlo važno redovito ih čistiti kako ne bi došlo do neželjenih infekcija. 

YouTube video
Jedan od najvažnijih aspekata u njezi kontaktnih leća je pravilna upotreba odgovarajuće tekućine za leće

Isto tako, upravo zbog njihove strukture i njihovog mekanog materijala vrlo često može doći do njihovog oštećenja i iskrivljavanja, o čemu treba voditi računa te ih na vrijeme promijeniti. Bez obzira o kojoj vrsti kontaktnih leća se radi, one se moraju mijenjati nakon nekog vremena upravo zbog toga da ne bi došlo do razvoja infekcije ili njihovog oštećenja.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Težak odabir darova za muške

Kada je riječ o izboru darova tada se čini kako su darovi za žene puno lakše za izabrati nego darovi za muške. Tome je tako prvenstveno zbog toga što darova za žene ima puno veći izbor je puno lakše odgonetnuti što jedna žena želi dobiti za poklon, nego muškarci koji vrlo često uopće ne obraćaju pažnju na darove.  Postovi u istoj kategoriji: Optika pomaže da odaberete savršene naočale Tekućina za leće kao često korišten proizvod Katarakta pogađa ljude svih dobnih skupina Naočala su pomagalo koje čuva oči i vraća dobar vid Kape su moderan i funkcionalan dodatak
izbor darova za muške