Svi koji barem neko vrijeme provode u kuhinji znaju da je nerijetko za kuhanje, ali i čišćenje kuhinje nakon kuhanja potrebno koristiti pregaču, odnosno odjevni dodatak koji štiti vašu odjeću da se ne zamažete tijekom kuhanja ili čišćenja.
Iako se danas pregače koriste i spominju samo u kontekstu kuhanja, one imaju dugu tradiciju i povijest. Naime, nekada su se nosile i kao klasičan odjevni predmet, posebno kao dodatak raskošnim dvorskim haljinama u prošlosti.
Sadržaj
Vrste pregača
Ovisno o tome tijekom koje aktivnosti ćete koristiti pregače, danas na tržištu postoji nekoliko različitih modela pa tako razlikujemo:
- One koje se vezuju oko vrata i struka
- One koje se vezuju oko struka
Pregače koje se vezuju oko vrata i struka se obično koriste u kuhinji i nerijetko ih viđamo na poznatim kuharima. Njihova specifičnost je u tome što su one duže pa prekrivaju prsa i donji dio tijela i na taj način štite veći dio tijela, odnosno odjeće od prljanja.
S druge pak strane, pregače koje se vezuju samo oko struka su nešto manje i štite samo dio ispod struka pa ih najčešće možemo vidjeti kod konobara. U kućanstvu i profesionalnim kuhinjama se najčešće nose ove prve pa se tako najčešće i poklanjaju kao poklon dragim osobama.
Ideja za promotivni poklon
Rastom tržišta i povećanjem konkurencije na tržištu sve više tvrtki odlučilo se za drugačije načine promocije pa su tako vremenom vrlo popularni postali poslovni pokloni koji za cilj imaju upravo promociju. Ukoliko su proizvodi ili usluge tvrtke kojom upravljate vezani uz prehranu ili ugostiteljstvo, odlična ideja za promotivni poklon je upravo pregača.
Naime, one su same po sebi vrlo funkcionalne pa će njihovo poklanjanje sigurno uroditi plodom jer će ih oni koji ih dobiju sigurno i koristiti. S druge pak strane odličan su način promocije jer se na vrlo jednostavan način mogu brendirati tiskanjem loga vaše tvrtke ili pak vezenjem istog na tkaninu pregače.
Dodatan trud pri poklanjanju pregača
Ukoliko ste se pronašli u prethodnim rečenicama i vaša tvrtka je povezana s prehrambenom ili ugostiteljskom djelatnošću, poklanjanje pregače kao promotivnog poklona možete podignuti i na višu razinu. Uz pregaču svojim klijentima ili suradnicima poklonite i nekoliko lokalnih proizvoda u vidu hrane ili pića i sve to lijepo zapakirate u ukrasnu kutiju ili košaricu.
Na ovaj način dodatno ćete promovirati svoju tvrtku, ali i pokazati brigu za svoje klijente te poštovanje prema njima.