Pregače kao funkcionalni dodatak

admin

Svi koji barem neko vrijeme provode u kuhinji znaju da je nerijetko za kuhanje, ali i čišćenje kuhinje nakon kuhanja potrebno koristiti pregaču, odnosno odjevni dodatak koji štiti vašu odjeću da se ne zamažete tijekom kuhanja ili čišćenja. 

Iako se danas pregače koriste i spominju samo u kontekstu kuhanja, one imaju dugu tradiciju i povijest. Naime, nekada su se nosile i kao klasičan odjevni predmet, posebno kao dodatak raskošnim dvorskim haljinama u prošlosti.

Svi koji barem neko vrijeme provode u kuhinji znaju da je nerijetko za kuhanje, ali i čišćenje kuhinje nakon kuhanja potrebno koristiti pregaču.

Vrste pregača

Ovisno o tome tijekom koje aktivnosti ćete koristiti pregače, danas na tržištu postoji nekoliko različitih modela pa tako razlikujemo:

  • One koje se vezuju oko vrata i struka
  • One koje se vezuju oko struka

Pregače koje se vezuju oko vrata i struka se obično koriste u kuhinji i nerijetko ih viđamo na poznatim kuharima. Njihova specifičnost je u tome što su one duže pa prekrivaju prsa i donji dio tijela i na taj način štite veći dio tijela, odnosno odjeće od prljanja. 

S druge pak strane, pregače koje se vezuju samo oko struka su nešto manje i štite samo dio ispod struka pa ih najčešće možemo vidjeti kod konobara. U kućanstvu i profesionalnim kuhinjama se najčešće nose ove prve pa se tako najčešće i poklanjaju kao poklon dragim osobama.

Ideja za promotivni poklon

Rastom tržišta i povećanjem konkurencije na tržištu sve više tvrtki odlučilo se za drugačije načine promocije pa su tako vremenom vrlo popularni postali poslovni pokloni koji za cilj imaju upravo promociju. Ukoliko su proizvodi ili usluge tvrtke kojom upravljate vezani uz prehranu ili ugostiteljstvo, odlična ideja za promotivni poklon je upravo pregača. 

Naime, one su same po sebi vrlo funkcionalne pa će njihovo poklanjanje sigurno uroditi plodom jer će ih oni koji ih dobiju sigurno i koristiti. S druge pak strane odličan su način promocije jer se na vrlo jednostavan način mogu brendirati tiskanjem loga vaše tvrtke ili pak vezenjem istog na tkaninu pregače.

YouTube video

Dodatan trud pri poklanjanju pregača

Ukoliko ste se pronašli u prethodnim rečenicama i vaša tvrtka je povezana s prehrambenom ili ugostiteljskom djelatnošću, poklanjanje pregače kao promotivnog poklona možete podignuti i na višu razinu. Uz pregaču svojim klijentima ili suradnicima poklonite i nekoliko lokalnih proizvoda u vidu hrane ili pića i sve to lijepo zapakirate u ukrasnu kutiju ili košaricu. 

Na ovaj način dodatno ćete promovirati svoju tvrtku, ali i pokazati brigu za svoje klijente te poštovanje prema njima.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Shopping za čovjekovog najboljeg prijatelja

Osim trgovina koje prodaju proizvode za sve vrste kućnih ljubimaca, u posljednje vrijeme vrlo popularne su postale i trgovine za pse, odnosno trgovine koje prodaju proizvode koji su isključivo namijenjeni psima. One tako danas više nisu rijetkost te ih svakodnevno posjećuje velik broj vlasnika pasa želeći svojim ljubimcima pružiti samo ono najbolje.  Vrlo korisna je i činjenica da u njima radi stručno osoblje koje vam svojim savjetima i iskustvom uvijek može pomoći oko odabira idealnih proizvoda za vaše ljubimce. Postovi u istoj kategoriji: Izgorjelost na poslu kao veliki problem