Prijenosne klime kao savršeno rješenje za male prostore

admin

Život u malim stambenim prostorima izazovan je iz više razloga, a jedan od njih svakako je i način grijanja, odnosno hlađenja prostorija. Idealno rješenje za grijanje ili hlađenje malih prostora su prijenosne klime. 

Naime, one su vrsta klima uređaja koje se mogu prenositi iz jedne prostorije u drugu, manjih su dimenzija te su cjenovno puno prihvatljivije od klasičnih klima uređaja pa bi o njihovoj kupnji svakako trebalo razmisliti.

Prenosivost klime kao najveća prednost

Kao što je ranije navedeno, jedna od glavnih prednosti koje nude prijenosne klime i razlog zbog kojeg bi svakako trebalo razmotriti njihovu kupnju je njihova prenosivost. Većina prijenosnih klima uređaja radi lakšeg prenošenja posjeduje kotačiće koji omogućuju njihovo premještanje iz jedne u drugu prostoriju. 

Jednostavna montaža prijenosne klime
Prijenosna klima je mobilna i jednostavno se instalira

Njihovoj lakšoj prenosivosti svakako doprinosi i činjenica da su njihove dimenzije značajno manje od dimenzija klasičnih klima uređaja. Zbog toga su odličan izbor za sve koji žive u malim životnim prostorima ili koji se često sele.

Jeftiniji izbor za hlađenje prostora

Kada je riječ o prijenosnim klima uređajima tada valja napomenuti da je, osim njihove prenosivosti i malih dimenzija, njihova cijena velika prednost. Naime, prijenosne klime značajno su jeftinije u odnosu na cijene fiksnih klima uređaja koje se penju i do nekoliko tisuća kuna. 

Objašnjenje prijenosnog klima uređaja

Ipak, stručnjaci napominju da je upravo ta početna ušteda prilikom ulaganja najveća zamka prijenosnih klima jer one kasnije troše značajno više električne energije za svoj rad. Zato u usporedbi cijena one i nisu toliko značajno jeftinije, posebno uzmemo li u obzir sve veću popularnost i korištenost fiksnih klima uređaja čije su cijene vremenom sve niže. Ipak, njihova jednostavno prenosivost je i dalje njihova najveća prednost i razlog za kupnju.

Jednostavna montaža prijenosne klime

Ono što definitivno izdvaja prijenosne klime od fiksnih je način njihove montaže. Naime, za montažu fiksne morate unajmiti profesionalca koji je upućen u sve vrste instalacija koje mora provesti kako bi osposobio za rad vaš klima uređaj, dok to kod prijenosnih modela nije slučaj. 

Prijenosne klime tako možete sami montirati jer ih je potrebno samo izvaditi iz kutije u kojoj dolaze, a potom uključiti u struju te cijev kroz koju izlazi topli zrak usmjeriti prema vanjskom prostoru. Kada je riječ o održavanju ovakvih modela, ono se također može obaviti samostalno jer nije potrebno posjedovati dodatna znanja, već je sve detaljno opisano u uputstvima za upotrebu.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Paradontoza kao vrlo čest stomatološki problem

Uz karijes, paradontoza je najčešći razlog bezubosti odraslih starijih od 40 godina. To je bolest tkiva koje podržava zub za kost te površine korijena zuba. Do paradontoze dolazi kada se zubni kamenac nataloži između zuba i desni što uzrokuje podizanje zubnog mesa koje rezultira oticanjem desni, crvenilom i stvaranjem upalnog procesa.  S vremenom bakterije ulaze u desni i korijenske ligamente, a potom i u kost zbog čega se zubi počinju klimati i vremenom počinju ispadati. Postovi u istoj kategoriji: Mnoštvo varijacija u svijetu pumpi za vodu Stropna rasvjeta kao ogledalo ukusa i karaktera LED žarulje kao svjetlo budućnosti u vašem […]