Pronađite prikladan hosting web stranica

admin

Hosting web stranica je usluga koju možete ugovoriti kako biste web stranice koje ste sami izradili ili koje vam je netko drugi izradio postavili na neki server. Ili, za one koji žele najbolje rješenje, nudi se i zakup cijelog servera. Ako se pitate zašto vam treba ta usluga, odgovor je vrlo jasan. Naime, ako to ne napravite, a želite da vaše web stranice budu dostupne, trebali biste konstantno imati upaljeno računalo na kojemu se one nalaze i koje je stalno spojeno na internet.

Naravno, rješenje poput ovoga gore nije nimalo praktično pa se ugovaranje web hostinga nameće kao logično rješenje. Za to možete odabrati neku domaću ili stranu tvrtku.

Hosting web stranica je usluga koju možete ugovoriti kako biste web stranice koje ste sami izradili ili koje vam je netko drugi izradio postavili na neki server.

Vrste hostinga web stranica

Iako danas postoji više tvrtki koje nude takve i slične usluge, hosting web stranica koji možete ugovoriti putem raznih tvrtki uglavnom se svodi na više istih ili sličnih vrsta, kao što su:

  • Dijeljeni
  • Reseller 
  • VPS
  • Zakup cijelog servera

Svaka od navedenih vrsta hostinga internetskih stranica ima svoje posebnosti i svaka ima svoje prednosti i mane. Tražite li neko optimalno rješenje, VPS hosting je odlična opcija. Tražite li najbolje moguće rješenje, odnosno ono koje vam nudi najviši stupanj prilagodbe, tada se odlučite za zakup cijelog servera.

Hrvatske informatičke tvrtke

Danas se možete odlučiti i za hrvatski hosting web stranica. Riječ je o usluzi koju nude domaće tvrtke, a koja je zapravo gotovo identična uslugama koje nude i strane tvrtke. No, ako se planirate predstaviti na domaćem tržištu, onda bi vam se ova domaća usluga mogla više isplatiti. Naime, hrvatski web hosting internetskih stranica u većini slučajeva podrazumijeva dobivanje mjesta na serveru ili zakup cijelog servera koji je lociran u Hrvatskoj.

Za vas to ne znači toliko koliko će značiti za vaše posjetitelje jer će im se vaše web stranice brže otvarati, s obzirom da su smještene na hrvatskom serveru. A u današnje vrijeme brzina je vrlo bitna stvar pri pregledavanju internetskih stranica.

cPanel sučelje za lakšu administraciju

Kada ugovorite neki web hosting, potrebno je na neki način njime administrirati. Za to postoje različita sučelja, ali cPanel sučelje je ističe po svojoj lakoći korištenja, ali i velikim brojem funkcija. Tako ćete pomoću njega moći upravljati poddomenama, e-mail adresama, vršiti prebacivanja datoteka s ili na server i slično.

Ovo sučelje će vam neke tvrtke odmah ponuditi, a ako to nije bio slučaj kad ste ugovarali uslugu, isplati se zatražiti ga.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Alternativni načini liječenja životinja

Iako brojni vlasnici životinja svoje kućne ljubimce liječe isključivo konvencionalnim načinima liječenja koje im preporučaju veterinari, postoji i dio onih koji se odlučuju na korištenje alternativnih lijekova poput CBD-a za male životinje.  Postovi u istoj kategoriji: I hrvatski hosting web stranica ima brojne prednosti VPS hosting kao jedan od najpopularnijih oblika VPS hosting za smještaj web stranica VPS serveri su za mnoge korisnike optimalno rješenje Najoptimalniji hosting web stranica za mnoge