VPS serveri su za mnoge korisnike optimalno rješenje

admin

Web stranice su svima onima koji posjeduju neku tvrtku gotovo neophodne žele li ostvariti neki bolji uspjeh na tržištu. Sve je više korisnika danas koji će bilo kakve informacije o nekoj tvrtki prvo potražiti na internetu pa tek onda negdje drugdje, a ima i onih kojima će to biti jedini izvor za traženje bilo kakvih informacija. A kako bi web stranice bile dostupne svima, u bilo koje doba dana i noći, potrebno je da ih postavite na neki server.

Jedno od odličnih rješenja je VPS server. Nudi jako puno odličnih mogućnosti, a cjenovno spada u neku sredinu te se mnogi zato odlučuju upravo za tu vrstu hostinga.

Osovne informacije o VPS serveru

VPS server, ili virtualni privatni server, osigurava vam odlične mogućnosti hostinga koje druge vrste ne mogu ispuniti. Sličan je dijeljenom hostingu, no ipak se razlikuje u nekim pojedinostima zbog kojih predstavlja bolji izbor. Kada ugovorite uslugu VPS servera, zapravo zakupljujete dio nekog većeg servera, odnosno njegov hardver. No, s druge strane, dobivate svoje vlastito virtualno mjesto koje možete koristiti kako vama odgovara. 

Ovdje je posebno bitno naglasiti personalizaciju. Naime, taj svoj vlastiti dio možete prilagođavati kako god je vama potrebno, instalirati određene programe i slično. 

Različiti paketi VPS servera

VPS server možete ugovoriti putem više različitih tvrtki, a svaka od njih vam nudi mogućnost odabira nekoliko stavaka. Većina njih ponudit će vam odabir između dva operacijska sustava:

No, izbor neće stati na tome. Moći ćete birati i između nekoliko različitih paketa, koji se osim po cijeni razlikuju i po broju uključenih usluga. Neke od tih usluga su:

  • broj CPU jezgri servera
  • količina memorije i diskovnog prostora
  • mjesečna količina internetskog prometa

Razne informatičke tvrtke za web hosting

Hosting internetskih stranica, bilo da je to internetski VPS hosting, dijeljeni hosting, najam cijelog tzv. dedicated servera i slično moguće je ugovoriti putem raznih informatičkih tvrtki. Mnoge od njih nude vam i razne druge usluge vezane uz web stranice koje bi vam mogle zatrebati, poput registracija domene, SSL certifikata i slično. Ako su vam i one potrebne, razmislite o ugovaranju svih tih usluga kod jedne tvrke. Time ćete zasigurno uštedjeti vrijeme, a nerijetko i novac, jer će vam neke tvrtke dati i određeni popust ako kod njih ugovorite više usluga.

Cijena izrade web stranice najviše ovisi o satnici web dizajnera, i koliko kvalitetnu web stranicu želite imati. Ako ste izradu web stranice platili jeftino, onda je uglavnom i konačan proizvod nekvalitetan. Čitaj više …

NAS Synology so višestruko nagrađivane mrežne uređaje s ugrađenim diskovima (NAS – Network Attached Storage) namijenjene poduzećima i privatnim korisnicima.  Čitajte više …

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Obračunavanje poreza u Hrvatskoj

Porezni sustav u Hrvatskoj pri ulasku u Europsku uniju prilagođen je u nekim pogledima poreznom sustavu u Europskoj uniji. Cilj uređenja poreznog sustava jest pojednostavljenje trgovine i poslovanja domaćih i stranih tvrtki u svim zemljama EU. Za sve hrvatske i strane firme koje posluju u Hrvatskoj postoji nekoliko poreza koje su obavezni plaćati. O tome se svakako dobro informirati prije otvaranje bilo kakve tvrtke, kako kasnije ne bi bilo iznenađenja. Postovi u istoj kategoriji: Pronađite prikladan hosting web stranica Najoptimalniji hosting web stranica za mnoge VPS hosting kao jedan od najpopularnijih oblika I hrvatski hosting web stranica ima brojne prednosti […]
Porez u Hrvatskoj