Aluminijski naplatci za ljepši izgled auta

admin

Pitate li nekog vozača što sve utječe na atraktivniji izgled auta, mnogi će između ostalog istaknuti i aluminijske naplatke. Naime, oni su danas dostupni u raznim varijantama i izvedbama i sigurno je da mogu itekako poboljšati vanjski izgled auta. Noviji automobili gotovo uvijek dolaze s nekim oblikom aluminijskih naplataka, dok je kod onih jeftinijih modela ponekad moguće dobiti i obične, čelične naplatke koji ne izgledaju niti približno toliko atraktivno.

No, osim same estetske funkcije, ova vrsta ima i još neke druge prednosti, o kojima brojni vozači niti ne razmišljaju.

Bolja aerodinamičnost vozila uz aluminijske naplatke

Aluminijski naplatci za auto osiguravaju i nešto bolju aerodinamičnost automobila, ponajprije zbog toga što su puno lakši od primjerice modela od čelika. Nije potrebno posebno napominjati da proizvođači auta se trude što više svoje modele učiniti lakšima kako bi bili što aerodinamičniji i kako bi time i trošili što manje goriva. Jer mnogi vozači će automobil birati na temelju potrošnje pa je vrlo bitno da on što manje troši.

Aluminijski naplatci za auto su puno lakši od modela od čelika.
Aluminijski naplatci za auto osiguravaju bolju aerodinamičnost automobila što su puno lakši od primjerice modela od čelika.

Tako će automobilski aluminijski naplatci osigurati da automobil troši nešto manje goriva, a uz sve to će mu i sjajno pristajati.

Problemi pri vožnji auta zimi

Aluminijski naplatci za auto najviše problema vozačima zadaju zimi. Naime, tada su više podložni oštećenjima zbog:

  • Niskih temperatura koja može loše utjecati na njihovo stanje
  • Soli ili kamenčića koji se prosipaju po cesti kako bi se smanjilo klizanje auta

Upravo sol je njihov veliki neprijatelj jer se može nataložiti na njima, a ako zimi redovito ne čistite auto, s vremenom ih može dosta nagristi i oštetiti ih. Zato se zimi savjetuje zamijeniti ih s čeličnim naplatcima. Najbolje je imati dva seta guma, jedan s aluminijskih naplatcima i ljetnim gumama i jedan s čeličnim naplatcima i zimskim gumama.

Kupnja po veličini automobilskih guma

Aluminijski naplatci za auto se kupuju prema veličini guma koje imate na vozilu. Tako ćete pri njihovoj kupnji morati prodavaču reći točnu veličinu guma, primjerice 17“, 18“ i dr. Taj podatak je vrlo važan jer ako imate premalene, nećete ih moći postaviti. Ako ne znate koju točnu veličinu guma imate na autu, najjednostavnije da to saznate je da pročitate što vam piše s vanjske strane gume. Takvi podaci su uvijek jasno navedeni.

Aluminijski naplatci na vozilu.

Zato provjerite koju veličinu guma imate i prema tome odaberite kupiti najbolje aluminijske naplatke za svoj auto.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Pronađite prikladan hosting web stranica

Hosting web stranica je usluga koju možete ugovoriti kako biste web stranice koje ste sami izradili ili koje vam je netko drugi izradio postavili na neki server. Ili, za one koji žele najbolje rješenje, nudi se i zakup cijelog servera. Ako se pitate zašto vam treba ta usluga, odgovor je vrlo jasan. Naime, ako to ne napravite, a želite da vaše web stranice budu dostupne, trebali biste konstantno imati upaljeno računalo na kojemu se one nalaze i koje je stalno spojeno na internet. Postovi u istoj kategoriji: Zaštita auta od vremenskih nepogoda uz cerade za auto Za automobil koji privlači […]