Ženske zimske čizme za nesmetano uživanje zimi

admin

Dolaskom hladnijih dana modni must have, odnosno dominantna vrsta ženskih cipela postaju ženske čizme. Naime, s obzirom na sve učestalije nepovoljne i hladne vremenske prilike vrlo je važno nogama i stopalima omogućiti toplinu i udobnost što se postiže odabirom adekvatne ženske zimske obuće. 

Upravo su ženske čizme odličan izbor je su vrlo udobne i tople. Osim toga današnje tržište toliko je napredovalo da su one ujedno postale i komad koji izražava stil osobe koja ih nosi.

Upravo su ženske čizme odličan izbor je su vrlo udobne i tople. Osim toga današnje tržište toliko je napredovalo da su one ujedno postale i komad koji izražava stil osobe koja ih nosi.

Udobnost i toplina uz kvalitetnu zimsku obuću

Ženske zimske čizme koje su posljednje desetljeće preplavile naše ulice tijekom zime su modeli od brušene kože s vunenom unutrašnjosti. Ova vrsta pruža maksimalnu udobnost i toplinu jer su izrađene od prave vune zbog čega su iznimno tople pa brojni proizvođači savjetuju nošenje tek tankih čarapica kako vam ne bi bilo prevruće. 

Unatoč svojoj funkcionalnosti, udobnosti i toplini, ova vrsta nije najomiljenija jer ih mnogi smatraju nalik kućnim papučama i zbog toga neprimjerenim za nošenje u drugim prilikama. U tom smislu ova vrsta ženskih čizama ne može se kombinirati sa svim odjevnim komadima jer uvijek odaje dojam udobnosti i ležernosti, no ako tragate za udobnom i toplom ženskom zimskom obućom, one su odličan izbor.

Čitajte i sljedeći članak: Pregače kao funkcionalni dodatak

Svi koji barem neko vrijeme provode u kuhinji znaju da je nerijetko za kuhanje, ali i čišćenje kuhinje nakon kuhanja potrebno koristiti pregaču, odnosno odjevni dodatak koji štiti vašu odjeću da se ne zamažete tijekom kuhanja ili čišćenja. 

Posebne ženske zimske čizme

Još jedan poseban i popularan model su i ženske zimske čizme špicastog vrha, visine do gležnja koje odlično upotpunjavaju svaku modnu kombinaciju. Ovaj model najčešće dolazi u izradi od brušene, antilop kože te su vrlo popularne posljednjih nekoliko godina jer svaku modnu kombinaciju čine chic izgledom. 

Ono što se navodi kao njihova mana je to što nisu pogodne za nošenje u kišnim uvjetima jer se njihov materijal ne smije smočiti. Osim toga, ne postoji mnogo zamjerki za njih pa su odličan izbor za kombiniranje s jesenskim haljinama, kožnim hlačama, suknjama i sličnim prijelaznim komadima.

Pravilan odabir ženskih cipela i čizama

Kao i sva ostala odjeća i obuća i ženske cipele i ostali komadi obuće imaju svoje određene zakonitosti i figure tijela kojima najviše pristaju pa izdvajamo ključne savjete:

  • Visokim djevojkama pristaju visoke čizme koje sežu iznad koljena te niski modeli
  • Vrlo visokim djevojkama ne preporučuju se modeli visine 3/4 jer ih vizualno snižavaju
  • Osobe koje su niske i punije trebale bi izbjegavati tzv. gležnjače kako ne bi vizualno smanjile svoju visinu
  • Niže djevojke trebale bi izbjegavati ženske čizme preko koljena jer ih mogu vizualno sniziti

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Spriječimo pandemiju uz testove za samotestiranje na Covid

Krajem 2019. godine cijeli svijet zahvatila je pandemija virusa SARS-Cov-2, odnosno koronavirusa. Sve većim rastom broja oboljelih, koronavirus ušao je u sve pore društvenog života zbog čega su sve zemlje svijeta počele donositi vlastite preporuke i epidemiološke mjere kako bi zaštitile pučanstvo od zaraznih bolesti.  Postovi u istoj kategoriji: Kape su moderan i funkcionalan dodatak Espadrile kao idealna ljetna obuća Žene s razlogom obožavaju oxfordice Mad Beauty kao odličan kozmetički poklon Šaljive ženske majice za sve prigode