Spriječimo pandemiju uz testove za samotestiranje na Covid

admin

Krajem 2019. godine cijeli svijet zahvatila je pandemija virusa SARS-Cov-2, odnosno koronavirusa. Sve većim rastom broja oboljelih, koronavirus ušao je u sve pore društvenog života zbog čega su sve zemlje svijeta počele donositi vlastite preporuke i epidemiološke mjere kako bi zaštitile pučanstvo od zaraznih bolesti. 

U tom smislu, testiranje na koronavirus postalo je obavezno za velik broj ljudi. Osim klasičnog PCR testa koji se obavlja u zdravstvenim ustanovama, na farmaceutskom tržištu pojavili su se testovi za samotestiranje na Covid koji su uvelike olakšali prepoznavanje prisutnosti ovog virusa.

Veliko olakšanje u pandemiji Covida za sve

Kao što je ranije spomenuto, kada su se pojavili testovi za samotestiranje Covid je još uvijek bio na vrhuncu. Velik broj prijašnjih uputnica za testiranje u zdravstvenim ustanovama smanjio se jer su potencijalni pacijenti u svom domu mogli provjeriti jesu li zaraženi ili ne. 

Samim time i redovi čekanja su se smanjili te su mnogi mogli odahnuti bez višesatnog čekanja u redovima za testiranja, a isto tako mogli su se na vrijeme izolirati kako ne bi dalje prenosili virus.

odine cijeli svijet zahvatila je pandemija virusa SARS-Cov-2, odnosno koronavirusa.

Sastav seta za samotestiranje na Covid

Testovi za samotestiranje na Covid po svojoj su definiciji brzi antigenski testovi koji su namijenjeni kućnoj upotrebi te za njihovo korištenje nije potrebno dodatno medicinsko znanje. Uzorak se kod njih najčešće uzima brisom prednjeg dijela nosa ili pak uzorkom sline. Bris nosa najčešći je način uzimanja uzoraka kod testova za samotestiranje na Covid, a cijeli set uključuje:

  • Brzu antigensku SARS-Cov-2 antigensku karticu
  • Sterilni štapić za uzimanje brisa
  • Tubu za ekstrakciju
  • Otopinu za ekstrakciju uzoraka
  • Stalak za tubu
  • Upute za upotrebu

Prateći sve priložene upute, rezultati testa trebali bi se pojaviti nakon 15 do 20 minuta.

Gdje kupiti i koja je cijena kućnih testova na Covid

Na samom početku testovi za samotestiranje na Covid mogli su se kupiti samo u ljekarnama, no danas ih je moguće pronaći i u bolje opremljenim drogerijama koje imaju odjele ljekarne. Ono što je vrlo važno naglasiti da se oni uvijek trebaju kupovati isključivo u specijaliziranim trgovinama poput navedenih kako biste bili sigurni da su ispravni. 

Kada govorimo cijenama, one su s vremenom snižene pa je tako brzi antigenski test na Covid danas moguće pronaći i po cijeni od 30-ak kuna. Cijene testova za samotestiranje na Covid kod kojih se kao uzorak uzima slina kreću se oko 60 kuna, ovisno o prodajnom mjestu.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

HP printer ima dugu tradiciju kvalitete ispisa

U svijetu informacijske tehnologije i računalstva, tvrtka HP odavno je poznata te je jedna od vodećih tvrtki u tom svijetu. Naime, HP (Hewlett&Packard) osnovana je davne 1939. godine isključivo kao tvrtka koja se bavila proizvodnjom računalne opreme, odnosno računala.  Postovi u istoj kategoriji: Bipolarni poremećaj je veoma ozbiljan problem Balzam za usne redovito koriste mnoge žene Krpelji su prirodni neprijatelji životinja i ljudi Pustite mašti na volju uz kozmetiku Wibo Katarakta pogađa ljude svih dobnih skupina