Moto oprema – profesionalna zaštita sa stilom

admin

Za sve ljubitelje vožnje motorom moto oprema je jako važan sigurnosni aspekt i dio njihovog motorističkog imidža. Kvaliteta opreme koja se koristi prilikom vožnje motocikla mora odgovarati određenim propisanim standardima jer su uvjeti na cesti promjenjivi i vozač može doći u opasnost ako nema kvalitetnu opremu koja će ga zaštititi u takvim trenucima.

Što sve spada u moto opremu?

Moto oprema se sastoji od mnogo dijelova, među kojima se ističu:

  • kaciga
  • rukavice
  • čizme
  • jakna 
  • hlače

Osim moto opreme koju vozač nosi na svom tijelu, postoji i dodatna oprema koja se nalazi na samom motociklu, od raznih cerada za zaštitu motora, pretinaca za kacigu i sličnih dijelova opreme. Bez obzira kupujete li opremu za sebe ili za svoj motor, trebate voditi računa o njenoj kvaliteti jer su udobnost i sigurnost prioriteti svake vožnje.

Moto oprema je jako važan sigurnosni aspekt i dio njihovog motorističkog imidža. Kvaliteta opreme koja se koristi prilikom vožnje motocikla mora odgovarati određenim propisanim standardima.

Kaciga 

Prilikom kupnje osobito veliku pažnju treba dati kacigi, jer je ona najvažniji zaštitni dio moto opreme i ne smije biti kompromisa u kvaliteti. Kaciga mora biti jako udobna jer se često nosi, ne smije biti teška niti raditi pritisak. S obzirom na to da se motori češće voze u toplijem dijelu godine bitno je nabaviti kacigu od materijala koji se neće zagrijavati i ometati u vožnji.

Jakna

Motoristička jakna je također važan dio opreme i za nju je vrlo važno da štiti od vjetra i lošijih vremenskih uvjeta, a da istovremeno omogućuje disanje kože. Tkanina mora biti kvalitetno izrađena i od gustog tkanja kako bi bila što laganija za nošenje. 

Prilikom isprobavanja jakne treba provjeriti možete li se u njoj slobodno kretati, jer iako ona mora biti uz tijelo, mora biti i dovoljno elastična za manevarsku vožnju na cestama. Moto oprema mora biti kompletna i bitno je da kupite sve prilagođeno za vožnju motora zbog sigurnosti i zaštite.

Hlače

Prioritet prilikom biranja motorističkih hlača treba biti njihova udobnost: što su laganije i ugodnije to ćete se bolje moći voziti satima na cesti. Preporučujemo oprez pri biranju materijala jer postoji jako puno lijepih modela hlača koje ne daju koži da diše pa dolazi do jakog znojenja što je vrlo neugodno.

Rukavice

Rukavice su jedan od najatraktivnijih komada moto opreme i ima sjajnih modela, ali osim izgleda pažnju treba posvetiti i kvaliteti jer ruke tijekom vožnje moraju biti zaštićene, ali moraju i omogućivati vozaču da dobro rukuje volanom i ima dobru kontrolu nad motorom. Dobar grip volana je nešto što svaki motorist jako cijeni.

Moto oprema nije dio opreme na kojoj se smije štedjeti i raditi kompromise jer svaki njen dio ne samo da smanjuje mogućnost nelagode tijekom vožnje već i spašava živote.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Ženske zimske čizme za nesmetano uživanje zimi

Dolaskom hladnijih dana modni must have, odnosno dominantna vrsta ženskih cipela postaju ženske čizme. Naime, s obzirom na sve učestalije nepovoljne i hladne vremenske prilike vrlo je važno nogama i stopalima omogućiti toplinu i udobnost što se postiže odabirom adekvatne ženske zimske obuće.  Postovi u istoj kategoriji: Moto oprema za ugodniju i sigurniju vožnju Veliki izbor moto opreme u trgovinama Moto oprema za sigurnu vožnju Moto jakna kao najbolji saveznik motociklista na otvorenoj cesti Motorističke rukavice su najbolja zaštita ruku