Veći prinos lakši je uz dobar sustav za zalijevanje

admin

Proljeće je tu, a s njime i vrijeme da ponovno dovedete svoj vrt u red. Osim što se treba pobrinuti za sve biljke koje su prezimile i posaditi nove za novu sezonu, proljeće je savršeno vrijeme i da razmislite o svom sustavu za zalijevanje.

On vam itekako može olakšati navodnjavanje te će sve što posadite imati veću mogućnost za stvarno i uspije.

Planiranje navodnjavanja prije svega

Bez obzira kakav sustav na kraju odabrali, veoma je bitno da prije instalacije dobro isplanirate sve detalje. Sustavi za zalijevanje tu su da vam pomognu u vrijeme kada nema puno kiše, pa je važno ne oslanjati se na rezerve poput kišnice. Dobra opcija su:

  • Prirodni izvori
  • podzemni tokovi

No, čak i oni mogu presušiti ako je ljeto veoma suho. Najpouzdanija opcija je javni vodovodni sustav, no imajte na umu kako je ta voda često tretirana, te da se njegovo korištenje naplaćuje. Imate li tu mogućnost, svoj sustav za zalijevanje napajajte iz više izvora, kako biste uvijek imali opciju B pri ruci.

Uskladite sustav za zalijevanje s potrebama

Kod planiranja sustava zalijevanja važno je u obzir uzeti nekoliko faktora te zato ne valja samo prepisati nečiji tuđi nacrt bez razmišljanja. Sustav za zalijevanje mora prije svega odgovarati potrebama vaših biljaka. Neke biljke trebaju više, a neke manje vode, no važno je da sve biljke dobiju dovoljno za rast i razvoj. 

Nadalje, razmislite i o tome planirate li svoje biljke dodatno prihranjivati kroz jedan takav sustav. Ako je odgovor potvrdan, neke vrste nećete moći koristiti. Također je dobro obratiti pozornost i na tip tla koje imate, kao i postoji li nagib na tlu.

Jednostavniji uzgoj biljaka

Instalacija sustava za zalijevanje nije neznatan trošak, pa vam se može činiti kako on nije vrijedan truda, vremena i novca, pogotovo ako vaš vrt nije velik. Ipak, uz kvalitetni sustavi za zalijevanje količinu prinosa mogu podići čak i za 50%, što je znatna količina čak i ako uzgajate samo za sebe. 

Uz to, sustav za navodnjavanje olakšat će periode u kojima biljke zalijevate ručno, a omogućit će vam i da na jednostavniji način dohranjujete biljke i obogatite zemlju ako je to potrebno. Želite li sustav za zalijevanje, proljeće je savršen trenutak da se bacite u planiranje i povećate si prinose ovo ljeto.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Catrice kozmetika brine o vašoj koži

Kozmetika je veoma važan dio dana mnogih ljudi, a koristite li neki proizvod svaki dan, veoma je važno da je on veoma kvalitetan. Za sve koji žele kozmetiku koja nudi ponešto za svakoga i ne popušta kompromisima oko kvalitete, Catrice kozmetika tu je da vas obori s nogu. Brojni proizvodi iz njihovog asortimana već su odavna omiljeni među brojnim ženama, a ako ih dosad niste probali, dajte im šansu i uživajte u njima. Postovi u istoj kategoriji: Nabavka vrtnog alata prvi je korak u vrtlarenju Plagron otvara vrata prekrasnim biljkama i plodonosnom uzgoju Razne opcije kod profesionalnog čišćenja kuće Shopping […]
Catrice kozmetika profesionalne kvalitete