Polo majice spoj su sporta i mode

admin

Polo majice danas su neizostavan klasik kojeg svi imaju u ormaru, te se smatraju savršenim spojem sportskog i casual stila koji se može nositi kako u opuštenim tako i u elegantnim kombinacijama. 

Ipak, one su svoj uspjeh započele kao dio sportskog dresa, i to u sportu koji nema veze s polom, kako biste možda na prvu pomislili.

Davna povijest ove popularne vrste odjeće

Početak ove priče o polo majici nalazi se u vremenu između dva svjetska rata, u kojemu jedan svjetski poznati tenisač muku muči s dresom u kojem mora igrati ovu napornu igru. Glavni problem predstavlja košulja, koja nije prozračna pa uzrokuje znojenje, a uz to se stalno izvlači iz hlača tijekom igre. 

Još jedan problem su i dugi rukavi koji moraju biti zavrnuti do lakta, no kod svakog teniskog udarca oni se odvrću, što stvara česte pauze u igri u kojima tenisači popravljaju svoju odjeću. Nakon godina neugodnosti, ovaj tenisač odlučuje da je dosta, te skupa s kolegom iz modne industrije izrađuje i proizvodi kvalitetne pole majice.

Poznata imena oko pola majice

Ime ovog tenisača sigurno vam je poznato, no iako je bio uspješan tenisač koji je osvojio mnoge medalje, pravu slavu dosegao je u svijetu mode. Radi se o Reneu Lacosteu, kojeg su prijatelji još zvali i Krokodil, od čega je nastao i prepoznatljiv logo ovog svjetski poznatog modnog brenda. 

Nakon što se povukao iz svijeta tenisa, Lacoste je osnovao tvrtku i krenuo u proizvodnju polo majica, koje su se vremenom proširile i u druge sportove, poput pola, po kojemu su i dobile naziv. Ipak, današnje popularnost polo majice za muškarce i polo majice za žene rezultat je uplitanja potpuno druge modne tvrtke.

Od sporta do mode

Popularne polo majice svoju su svjetsku slavu stekle tek sedamdesetih godina, kada su se našla unutar proljetne kolekcije na modnim pistama koju je pripremio ni više ni manje no Ralph Lauren. Nakon što je polo majica dospjela u svijet mode, uslijedila je prava eksplozija u popularnosti – spoj košulje i majice kratkih rukava postao je popularna kod svih koji su željeli izgledati elegantno, a svejedno se osjećati ugodno. Danas se polo majice mogu pronaći u gotovo svakom ormaru, jer su postale jedan od osnovnih odjevnih predmeta bez obzira na stil odijevanja, dob i spol!

Lijepi ženski satovi upotpunjavaju izgled. Za sve ljubiteljice ručnih satova  izdvajamo najpopularnije modele koji će biti vaš najdraži modni dodatak. Čitajte više …

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Veći prinos lakši je uz dobar sustav za zalijevanje

Proljeće je tu, a s njime i vrijeme da ponovno dovedete svoj vrt u red. Osim što se treba pobrinuti za sve biljke koje su prezimile i posaditi nove za novu sezonu, proljeće je savršeno vrijeme i da razmislite o svom sustavu za zalijevanje. On vam itekako može olakšati navodnjavanje te će sve što posadite imati veću mogućnost za stvarno i uspije. Postovi u istoj kategoriji: Tisak na majice – kreativnost na djelu Majice s natpisom savršen su modni detalj Jedan od ženskih omiljenih odjevnih predmeta Šaljive ženske majice za sve prigode Kape su moderan i funkcionalan dodatak