Mijenjanje stakla na telefonu danas je rutinski popravak

admin

Pametni telefoni danas su gotovo nezamjenjiv dio naše svakodnevnice. Bez njih je danas teško zamisliti dan, jer omogućuju povezivanje, zabavu i informiranje. Upravo zato što su s nama cijelo vrijeme, telefoni su također često su u opasnosti od raznih oštećenja.

Najčešći kvar se odnosi na razbijeno staklo, pri padu mobilnog telefona. No, takvi kvarovi se danas relativno jednostavno rješavaju u brojnim servisima mobilnih telefona zamjenom njihovog stakla.

Najčešće oštećenje mobitela

Mijenjanje stakla na telefonu jedna je od najčešćih vrsta popravaka koja se na telefonima danas obavlja. Razlog tomu je prije svega činjenica da je ekran telefona njegova slaba točka. Dok ostatak telefona može biti napravljen od mnogo trajnijih materijala poput plastike i metala, ekran mora biti napravljen od stakla ili sličnih tvrdih, a krutih materijala koji nisu pretjerano otporni na udarce ili ogrebotine. 

Iako su noviji mobiteli nešto otporniji na padove, mijenjanje stakla na mobilnom telefonu i dalje je najčešći popravak koji se odrađuje. Upravo radi toga, zamjena stakla na mobitelu postala je gotovo pa rutinski popravak koji se može obaviti u nekoliko sati.

Prepoznajte oštećenje na mobilnom telefonu

Kako biste mogli planirati što je i kako potrebno popraviti, veoma je važno da znate prepoznati oštećenje na mobitelu. Mijenjanje stakla na mobitelu ili promjena cijelog ekrana ovisi o tome koji mobitel imate i kakvo je na njemu oštećenje. Neki modeli mobitela imaju ekran i staklo koji su spojeni u jednu cjelinu, što znači da je za svako oštećenje potrebno promijeniti cijeli ekran. 

Ekran se treba promijeniti i ako nakon oštećenja primijetite kako se na ekranu pojavljuju crne točke kod pukotine. Izmjena stakla na mobilnom telefonu radi se samo ako je oštećenje ograničeno samo na staklo (što najčešće jest).

Zamjena stakla na telefonu u nekoliko sati

S obzirom da je mijenjanje stakla na telefonu toliko česta vrsta popravka, većina servisa za mobitele nude mogućnost zamjene u samo nekoliko sati. Kod odabira servisa za mobitele, svakako je dobro provjeriti imaju li staklo za vaš model telefona već u skladištu.

Imate li tu mogućnost, svakako se obratite:

  • Servisu koji se bavi popravcima za vašu marku telefona
  • Servisu koji se specijalizirao u zamjenu stakla na mobitelu

Većina servisa nudi mogućnost promjene stakla na telefonu u samo nekoliko sati, do maksimalno 24 sata, što znači da svoj telefon brzo možete ponovno koristiti bez problema. 

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Etui za telefon štiti kod padova

U današnje vrijeme svi imaju pametni telefon i, kako se tržište kreće i mijenja, ti telefoni se također mijenjaju. Oni postaju kompliciraniji, veći, složeniji, bolji i imaju više korisnih značajki. Zbog toga im raste i cijena, te je bitno da dobro pazimo na svoje uređaje. Više nam nije svejedno kad nam mobitel padne na pod – ne znamo kakvi će to strmoglavi troškovi biti i ne možemo samo kupiti novi mobitel svaki put kad se dogodi šteta. Etui za telefon je odlična zaštita koja štiti od padova. Postovi u istoj kategoriji: Pronađite pravi put uz navigaciju za auto Maske za […]