Pratite svoju tjelesnu aktivnost uz pametne narukvice

admin

U posljednje vrijeme kao vrlo popularan fitness dodatak čak i za one koji se na bave fitnessom ili nekom drugom tjelesnom aktivnošću pokazale su se pametne narukvice. Naime, one su na prvi pogled samo obične, najčešće gumene narukvice, no one su svakako puno više od toga. 

Njihova temeljna uloga je praćenje vaših aktivnosti tijekom dana, kao i nekih fizioloških procesa u organizmu poput otkucaja srca.

Uz mogućnost praćenja određenog broja funkcija i cijene, dizajn pametne narukvice je danas sve bitniji parametar izbora kod brojnih kupca. Naime, danas se one nose i kao modni dodatak pa su tako proizvođači uvelike počeli obraćati pozornost i na taj segment.

Parametri važni za kupnju mobilne opreme

Iako je pametna narukvica vrlo popularna, nisu baš svi upućeni u sve njene mogućnosti. Zato prilikom kupnje nerijetko dolazi do zbunjenosti jer korisnici ne znaju na koje elemente paziti prilikom odabira i kupnje pametne narukvice, ali i s obzirom na njihove cijene na tržištu. Neki od glavnih parametara su:

 • Veličina zaslona
 • Fluidnost zaslona
 • Broj funkcija
 • Dizajn
 • Izdržljivost baterije
 • Preciznost u mjerenju aktivnosti
 • Vodootpornost
 • Postojanje senzora za praćenje fizioloških funkcija poput zasićenosti krvi kisikom, broja otkucaja srca i slično
 • Mogućnost pregledavanja poruka i uspostavljanja poziva
 • Mogućnosti i preglednost aplikacija

Ovisno o osobnim preferencama i potrebama odabrat ćete jedan od brojnih modela pametne narukvice koju su danas dostupni na tržištu.

Funkcionalni modni dodatak

Uz mogućnost praćenja određenog broja funkcija i cijene, dizajn pametne narukvice je danas sve bitniji parametar izbora kod brojnih kupca. Naime, danas se one nose i kao modni dodatak pa su tako proizvođači uvelike počeli obraćati pozornost i na taj segment. 

Upravo jedan takav korak je i mogućnost mijenjanja boja narukvice kako bi se ona prilagodila svim modnim kombinacijama i prilikama.

Čitajte i sljedeći članak: HP printer ima dugu tradiciju kvalitete ispisa

S obzirom na to da je HP printer u informatičkom svijetu poznat po svojoj kvaliteti te korištenju novih tehnologija i prilagođavanju potrebama i željama svojih kupaca, HP je na tržište stavio nekoliko vrsta printera.

Odaberite kvalitetne pametne narukvice

Kao što je ranije spomenuto, neki modeli osim brojanja koraka ili pak prikaza sata imaju i nešto složenije funkcije poput mjerenja krvnog tlaka, mjerenja broja otkucaja srca, mjerenja zasićenosti krvi kisikom i slično. Ipak, većina današnjih pametnih narukvica nije u potpunosti precizna u tim mjerenjima pa stručnjaci savjetuje izdvajanje više novca za ipak nešto kvalitetnije i pouzdanije modele.

Izdržljivija baterija od ostale mobilne opreme

Za razliku od mobilnih telefona, laptopa i tableta, baterije pametnih narukvica puno su izdržljivije, posebno ako se radi o kvalitetnijim modelima čija baterija može trajati od 7 do 20 dana. Osim o kvaliteti modela, trajanje baterije ovisi i o nekoliko drugih elemenata poput:

 • Povezanosti s mobilnim uređajem
 • Uključenosti sportskog načina rada
 • Uključenosti zaslona
 • Mjere li se otkucaji i zasićenost krvi kisikom stalno ili periodično

Ovisno o vašim potrebama izabrat ćete model većeg ili manjeg kapaciteta baterije.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Tegle za cvijeće – ukras za svaki kutak vašeg doma

Cvijeće je dekorativni i mirisni element koji nikada neće izaći iz mode, a ista tvrdnja vrijedi i za tegle za cvijeće u koje je smješteno to predivno bogatstvo iz prirode. Svaka prostorija u kojoj se nalazi biljka i cvijet je ugodnija i toplija pa nije čudno što je toliko mnogo ljubitelja cvijeća i biljaka diljem planeta. Postovi u istoj kategoriji: Etui za telefon štiti kod padova Power bank – praktičan gadget za svakoga Zaštita Apple telefona uz maske Toner za printer kao uvod u svijet boja Mijenjanje stakla na telefonu danas je rutinski popravak
Keramičke tegle za cvijeće