Tegle za cvijeće – ukras za svaki kutak vašeg doma

admin

Cvijeće je dekorativni i mirisni element koji nikada neće izaći iz mode, a ista tvrdnja vrijedi i za tegle za cvijeće u koje je smješteno to predivno bogatstvo iz prirode. Svaka prostorija u kojoj se nalazi biljka i cvijet je ugodnija i toplija pa nije čudno što je toliko mnogo ljubitelja cvijeća i biljaka diljem planeta.

Uređenje doma s teglama

Ako ste i vi ljubitelj zelenila i imate odlično oko za detalje sigurno ćete uživati u raskošnim bojama prirode u vašem domu, a također ćete obratiti i veliku pozornost na posuđe za cvijeće u koje ćete posaditi svoje omiljene biljke. 

Tegle za cvijeće
Tegle za cvijeće u različitim bojama

Tegle za cvijeće odlična su dekoracija u kojoj vaše omiljeno cvijeće još više dolazi do izražaja i pomoću kojih ga možete još više istaknuti u prostoru. S obzirom na to da postoji veliki izbor tegli za cvijeće na tržištu na vama je da izaberete one koje se dizajnom i veličinom najbolje uklapaju u vaš interijer ili eksterijer, jer tegle nisu namijenjene samo unutarnjem prostoru već i vanjskom, kao što su primjerice balkon ili dvorište.

Koju teglu za cvijeće izabrati?

Zasigurno najpopularnije tegle među ljubiteljima cvijeća jesu glinene ili zemljane tegle za koje mnogi smatraju da su najbolji izbor za svaku biljku. Razlog toga je propusnost njihovih stijenki što omogućuje bolji razvoj i rast cvijeta ili biljke, ali donosi i problem konstantne pažnje jer biljke koje rastu u takvim teglama treba paziti da ne uvenu.

YouTube video
Video: Odaberite savršen lonac za svoju biljku. Vodič za početnike.

Sljedeće na listi najpopularnijih tegli za cvijeće su plastične tegle za cvijeće i biljke, koje se mogu pohvaliti svojom izdržljivosti i cijenom. Osim ovih karakteristika one su odličan izbor i zbog toga što su lakše pa se njima jednostavnije rukuje i jer u njih stane više zemlje nego u glinenu teglu što je dobro za biljku.

Keramika je iznimno zahvalan materijal

Mnogi kupci odlučuju se i na kupnju keramičkih tegli koje odlično izgledaju u svakoj prostoriji doma, ali takve tegle za cvijeće nemaju otvor za drenažu pa su najbolji izbor za sadnju biljaka koje ne zahtijevaju puno vode. 

Keramičke tegle za cvijeće zbog toga su čest izbor tegli za sadnju sukulenata. Ako ste se ipak odlučili na keramičku teglu i u nju želite posaditi zahtjevniju vrstu cvijeća, ostavite cvijet u njegovoj manjoj plastičnoj tegli i stavite ga u keramičku teglu zajedno s njom. Tako ste dobili odličan izgled, a nećete naštetiti biljci.

Bez obzira na koju se teglu za cvijeće odlučili najbitnije je da dobro brinete o biljci koja se nalazi u njoj i koja će godinama ukrašavati vaš najvažniji prostor.

Pročitajte i Shopping za čovjekovog najboljeg prijatelja

Osim trgovina koje prodaju proizvode za sve vrste kućnih ljubimaca, u posljednje vrijeme vrlo popularne su postale i trgovine za pse.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Registrirajte domenu i povežite je s web stranicama

Želite li svoje web stranice postaviti na internet, odnosno omogućiti drugima da ih mogu posjećivati, morat ćete ih smjestiti na neki server, ali i povezati s nekom domenom. Smještaj na neki server naziva se web hosting i dostupne su različite vrste i različiti paketi.  Postovi u istoj kategoriji: Razne opcije kod profesionalnog čišćenja kuće Plagron otvara vrata prekrasnim biljkama i plodonosnom uzgoju Kako odabrati kvalitetne sjedeće garniture za dnevnu sobu? Piši briši naljepnice za zid su hit! Veći prinos lakši je uz dobar sustav za zalijevanje