Registrirajte domenu i povežite je s web stranicama

admin

Želite li svoje web stranice postaviti na internet, odnosno omogućiti drugima da ih mogu posjećivati, morat ćete ih smjestiti na neki server, ali i povezati s nekom domenom. Smještaj na neki server naziva se web hosting i dostupne su različite vrste i različiti paketi. 

Kada je riječ o domeni, nju je prvo potrebno registrirati. Registracija domene je zapravo proces u kojem ćete je povezati s nekom web stranicom. To znači da kada netko upiše njenu adresu u svoj web preglednik, ona će mu se otvoriti i prikazati.

Kada je riječ o domeni, nju je prvo potrebno registrirati. Registracija domene je zapravo proces u kojem ćete je povezati s nekom web stranicom.

Odaberite domaću informatičku tvrtku za internetske usluge

Danas se za ugovaranje različitih informatičkih usluga jednostavno putem interneta možete koristiti brojnim domaćim, ali i informatičkim tvrtkama. Konačni rezultat je zapravo identičan. Registracija domene na internetu putem neke domaće informatičke tvrtke će biti odlična za one korisnike koji baš dobro ne barataju stranim jezicima. 

Cijeli postupak će tako moći odraditi na hrvatskom jeziku čime se sve biti puno jednostavnije. A osim toga, bilo kakva naknadna pomoć će se također obavljati na jeziku kojeg razumiju.

Postupak registracije domene

Sam postupak registracije domene je vrlo jednostavan i gotovo identičan bez obzira gdje ga obavljate. Svodi se na:

  • Provjeru naziva i ekstenzije domene
  • Dobivanja pozitivnog ili negativnog odgovora
  • Izmjene odabira u slučaju negativnog odgovora ili nastavka na unos svih ostalih relevantnih podataka u slučaju pozitivnog odgovora

Sama domena sastoji se od naziva i ekstenzije. I jedno i drugo birate sami, no morate biti svjesni da se ekstenzija odnosi na vrstu domene, koja se najčešće dijeli na:

  • Globalne
  • Nacionalne

I jedne i druge imaju svoje prednosti i mane pa se prije registriranja domene raspitajte o njima kako biste odabrali onu najbolju opciju.

Obnova istekle domene

Domene se uglavnom registriraju na razdoblje od jedne godine. Pri isteku tog razdoblja, tvrtka putem koje ste ugovorili ovu uslugu će vam poslati obavijest o skorom isteku. Nakon toga, potrebno je da produljite registraciju domene jer u suprotnom, možete ostati bez nje. To znači da ona više neće pripadati vama i da će je netko drugi moći registrirati.

To je nešto što svakako želite izbjeći, osim u slučaju da želite odustati od te domene i nastaviti s nekom drugom. Zato pri dobivanju obavijesti o skorom isteku, što prije je produljite kako se ne biste doveli u nezgodnu situaciju.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Skladišni prostor i dekorativni element u kupaonici

Kupaonski ormarići prvenstveno služe kao skladišni prostor u kupaonicama te se u njima odlažu sve higijenske potrepštine kao i ručnici i vrlo često sredstva za čišćenje. S obzirom na to da su kupaonice u većini današnjih stambenih prostora nešto manje, ključno je da sav kupaonski namještaj prvenstveno budu funkcionalan.  Postovi u istoj kategoriji: Kako jednostavno registrirati domenu Slovenska nacionalna domena za domaće tržište Brzim postupkom registracije do vlastite domene Registracija i provjera domene u 10 minuta! Carnet domena za web stranicu