Registracija i provjera domene u 10 minuta!

admin

Internet je najveći izvor sadržaja današnjice, a njegova glavna prednost je što svi mogu stvarati sadržaj i tako učiniti da se njihova riječ čuje daleko. Pored društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama ili YouTubea i dalje je najpopularniji oblik prezentacije na internetu vlastita web stranica. Da bi ona bila online i dostupna korisnicima interneta, potrebna vam je internet domena stranice te web hosting na kojem će se nalaziti ta web stranica. 

Kroz ovaj tekst pobliže ćemo vas upoznati s time što je domena, kako se vrši provjera domene i registracija, te koje su vam još stvari potrebne da bi vaša stranica bila stabilna.

Što je internet domena?

Internet domena web stranice je adresa putem koje korisnici pristupaju sadržaju. Svi smo upoznati s time da je najpoznatija ekstenzija domene .com, ali danas na internetu postoji i mnogo drugih ekstenzija. Budući da su domene unikatne, jednom registrirana domena više se ne može registrirati, te vam je tu od pomoći provjera domene koja će izlistati slobodne ekstenzije domena za određen naziv.

Najteži korak prilikom ideje o kreiranju web stranice je odabir kvalitetne domene

Odabir internet domene

Najteži korak prilikom ideje o kreiranju web stranice je odabir kvalitetne domene, jer kao što smo već rekli, domene su unikatne. Budući da je danas internet postao veoma korišten medij, gotovo sve popularne domene već su registrirane. Zbog toga je potrebno pažljivo odlučiti o domeni koju želite registrirati, jer je ona reprezent vaše web stranice i ujedno njeno ime.

Provjera domene

Nakon što ste odabrali naziv domene za koji smatrate da je kvalitetan, sljedeća stvar koju morate učiniti je provjera domene. Ona će vam prikazati listu ekstenzija koje su slobodne za registraciju, te ćete vidjeti da li je odabir domene bio uspješan ili ta domena nije slobodna. Nakon što ste uspješno izvršili provjeru i vidjeli da je domena slobodna, vrijeme je za registraciju domene web stranice.

Registracija domene internet stranice

Sama internet registracija domene stranice je veoma jednostavna. Sve što je potrebno je dodati slobodnu domenu u košaricu, uplatiti novac za nju putem kartice ili bankovne transakcije i domena će biti registrirana u manje od 10 minuta. 

Kako jednostavno registrirati domenu

Kada se domena registrira, potrebno je spojiti ju s web hostingom i nakon toga možete započeti s kreiranjem stranice.

SSL certifikat za sigurnost

Ako planirate izradu stranice na kojoj će posjetitelji upisivati neke važne podatke, poput brojeva kartice ili osobnih podataka, neophodno je da stranicu zaštitite s SSL certifikatom. On će kriptirati podatke koji se upisuju na stranicu i onemogućiti njihovu krađu, a vaša domena u web browseru dobiva zeleni lokot kojim se podiže njen autoritet.

Zamjenski toner gotovo iste kvalitete kao i onaj brendirani, stoga nema razloga zašto ne biste odabrali jeftiniju opciju. Više u članku Sačuvajte novčanik i odaberite zamjenski toner.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Kvalitetni brisači za auto za bolju vidljivost

Brisači za auto možda se čine kao neznatan i sitan dio automobila, no zapravo su izuzetno bitni. Istrošeni su iznimno opasni jer smanjuju vidljivost i svakako spadaju u dio opreme koji bi trebalo zamijeniti čim prije. Preporuka je mijenjati ih svaku godinu do dvije, budući da ih često korištenje troši, odnosno troše se metlice na njima.  Postovi u istoj kategoriji: Carnet domena za web stranicu Kako jednostavno registrirati domenu Slovenska nacionalna domena za domaće tržište Registrirajte domenu i povežite je s web stranicama Brzim postupkom registracije do vlastite domene