Carnet domena za web stranicu

admin

Prilikom kreiranja web stranice potrebno je posjedovati domenu i web hosting. Ove dvije stvari su ključne da bi stranica bila dostupna posjetiteljima i prisutna na internetu. Carnet domena omogućava vam da se posjetitelji mogu povezati s web hostingom, koji im onda pruža podatke s web stranice i prikazuje ju na računalu. Sve o tome što su domene, web hosting, kako ih registrirati i gdje ih možete zakupiti donosimo kroz nastavak teksta.

Što je carnet domena?

Carnet domena je adresa web stranice koja je ujedno i njeno ime. Ona služi da korisnici mogu pristupiti stranici i osim što se razlikuje po imenu od drugih web stranica, nema nikakvih utjecaja na brzinu stranice ili njenu dostupnost. Sastoji se od naziva i ekstenzije, a najpoznatije ekstenzije su .com, .eu, .hr…

Odabir domene
Prije registracije veoma je važno da razmislite o nazivu domene koji vam odgovara

Web hosting

Web hosting je za razliku od domene zaslužan za tehničke karakteristike vaše web stranice:

  • brzinu učitavanja
  • količinu podataka koji se mogu nalaziti na stranici
  • dostupnost web stranice
  • broj posjetitelja koji može primiti

Upravo zbog toga, neophodno je da odaberete kvalitetan hosting koji će ispunjavati sve vaše zahtjeve. U ponudi raznih hosting registra dostupni su razni paketi, pa odaberite onaj koji vam najbolje odgovara za vašu web stranicu, ovisno o planiranom broju posjetitelja i sadržaju koji namjeravate postavljati.

Odabir domene

Prije registracije veoma je važno da razmislite o nazivu domene koji vam odgovara i kada se odlučite za neki naziv, sljedeći korak je provjera carnet domena. Provjera će vam otkriti da li je domena slobodna za registraciju ili ju je već netko zakupio. U slučaju da željena domena nije slobodna, možete pogledati neke druge ekstenzije i tako pronaći slobodnu ili razmisliti o drugom nazivu. Ako je domena slobodna, možete je registrirati.

Uvijek birajte domenu prema nazivu firme ili točno prema djelatnosti kojom se bavi. Tako će posjetitelji znati o čemu se radi vaša web stranica i puno lakše zapamtiti njenu domenu. Iako nije česta praksa, još uvijek postoje ljudi koji rado upisuju cijelu domenu prilikom posjete stranici, a ne traže je na Googleu.

Registracija domene online

Registracija carnet domena je veoma jednostavna i obavlja se u roku od nekoliko trenutaka. Nakon što ste pronašli slobodnu domenu, stavite je u košaricu i izvršite plaćanje. Domena će nakon uplate biti registrirana i spremna da podesite Name Servere i spojite je sa svojim web hostingom.

Domenu zakupljujete na period od minimalno jedne godine, a prije isteka možete je uvijek produljiti i tako ostati njen vlasnik. Cijena domene razlikuje se prema ekstenzijama.

Izradite e trgovinu i povećajte doseg do kupaca. Ponuda vrijednosti koja se veže uz vaš proizvod jedna je od ključnih čimbenika koji čine razliku kada je riječ o prodaji putem webshopa. Čitajte više …

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

EGR ventil pruža viši ekološki standardi za vaše vozilo

EGR ventil ima bitnu funkciju na svim automobilima novije proizvodnje. U pitanju je ventil koji smanjuje količinu CO2 u ispušnom sustavu što je vrlo bitno za okoliš s obzirom na to da je riječ o kancerogenom spoju. Njegov fantastični učinak u smanjenju izbacivanja ugljičnog dioksida u postotku od čak 30% je izuzetno postignuće za automobilsku industriju. Postovi u istoj kategoriji: Registracija i provjera domene u 10 minuta! Hrvatski hosting najbolji je za domaće web stranice Uz kvalitetne internetske stranice do više posjetitelja Najoptimalniji hosting web stranica za mnoge VPS serveri su za mnoge korisnike optimalno rješenje Možda će vas zanimati […]