Carnet domena za web stranicu

admin

Prilikom kreiranja web stranice potrebno je posjedovati domenu i web hosting. Ove dvije stvari su ključne da bi stranica bila dostupna posjetiteljima i prisutna na internetu. Carnet domena omogućava vam da se posjetitelji mogu povezati s web hostingom, koji im onda pruža podatke s web stranice i prikazuje ju na računalu. Sve o tome što su domene, web hosting, kako ih registrirati i gdje ih možete zakupiti donosimo kroz nastavak teksta.

Što je carnet domena?

Carnet domena je adresa web stranice koja je ujedno i njeno ime. Ona služi da korisnici mogu pristupiti stranici i osim što se razlikuje po imenu od drugih web stranica, nema nikakvih utjecaja na brzinu stranice ili njenu dostupnost. Sastoji se od naziva i ekstenzije, a najpoznatije ekstenzije su .com, .eu, .hr…

Odabir domene
Prije registracije veoma je važno da razmislite o nazivu domene koji vam odgovara

Web hosting

Web hosting je za razliku od domene zaslužan za tehničke karakteristike vaše web stranice:

  • brzinu učitavanja
  • količinu podataka koji se mogu nalaziti na stranici
  • dostupnost web stranice
  • broj posjetitelja koji može primiti

Upravo zbog toga, neophodno je da odaberete kvalitetan hosting koji će ispunjavati sve vaše zahtjeve. U ponudi raznih hosting registra dostupni su razni paketi, pa odaberite onaj koji vam najbolje odgovara za vašu web stranicu, ovisno o planiranom broju posjetitelja i sadržaju koji namjeravate postavljati.

Čitajte i sljedeći članak: Što je DNS server i čemu služi?

DNS server možemo poistovjetiti s velikom bazom podataka na internetu, koja spaja određene IP adrese u imena.

Odabir domene

Prije registracije veoma je važno da razmislite o nazivu domene koji vam odgovara i kada se odlučite za neki naziv, sljedeći korak je provjera carnet domena. Provjera će vam otkriti da li je domena slobodna za registraciju ili ju je već netko zakupio. U slučaju da željena domena nije slobodna, možete pogledati neke druge ekstenzije i tako pronaći slobodnu ili razmisliti o drugom nazivu. Ako je domena slobodna, možete je registrirati.

Uvijek birajte domenu prema nazivu firme ili točno prema djelatnosti kojom se bavi. Tako će posjetitelji znati o čemu se radi vaša web stranica i puno lakše zapamtiti njenu domenu. Iako nije česta praksa, još uvijek postoje ljudi koji rado upisuju cijelu domenu prilikom posjete stranici, a ne traže je na Googleu.

Registracija domene online

Registracija carnet domena je veoma jednostavna i obavlja se u roku od nekoliko trenutaka. Nakon što ste pronašli slobodnu domenu, stavite je u košaricu i izvršite plaćanje. Domena će nakon uplate biti registrirana i spremna da podesite Name Servere i spojite je sa svojim web hostingom.

Domenu zakupljujete na period od minimalno jedne godine, a prije isteka možete je uvijek produljiti i tako ostati njen vlasnik. Cijena domene razlikuje se prema ekstenzijama.

Izradite e trgovinu i povećajte doseg do kupaca. Ponuda vrijednosti koja se veže uz vaš proizvod jedna je od ključnih čimbenika koji čine razliku kada je riječ o prodaji putem webshopa. Čitajte više …

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

EGR ventil pruža viši ekološki standardi za vaše vozilo

EGR ventil ima bitnu funkciju na svim automobilima novije proizvodnje. U pitanju je ventil koji smanjuje količinu CO2 u ispušnom sustavu što je vrlo bitno za okoliš s obzirom na to da je riječ o kancerogenom spoju. Njegov fantastični učinak u smanjenju izbacivanja ugljičnog dioksida u postotku od čak 30% je izuzetno postignuće za automobilsku industriju. Postovi u istoj kategoriji: Registracija i provjera domene u 10 minuta! Hrvatski hosting najbolji je za domaće web stranice Brzim postupkom registracije do vlastite domene Slovenska nacionalna domena za domaće tržište Što je DNS server i čemu služi?