Kako jednostavno registrirati domenu

admin

Postupak povezivanja domene s nekim web stranicama naziva se registracija domene. Kako bi se taj postupak mogao obaviti, potrebno je da su web stranice postavljene na nekom serveru. Za to će vam trebati druga usluga, odnosno usluga hostinga web stranica. Nakon što ste web stranice postavili na neki server, možete pokrenuti postupak registracije. 

Taj se postupak obavlja putem neke tvrtke koja nudi tu uslugu, a takvih tvrtki je danas jako mnogo, bilo da je riječ o domaćim ili stranim tvrtkama. Sam postupak je zapravo vrlo jednostavan, a u nastavku pročitajte više o svemu.

Postupak registracije domene

Kao što je već navedeno, registracija domene na internetu je relativno jednostavan postupak koji svatko može brzo napraviti. Nakon što posjetite web stranice neke tvrtke koja nudi tu uslugu, možete započeti s postupkom. On se sastoji od nekoliko koraka:

  1. Upisuje se željena domena (naziv + ekstenzija)
  2. Unesena kombinacija se provjerava u sustavu
  3. Ako je kombinacija slobodna, možete nastaviti s postupkom registracije domene unosom svih ostalih potrebnih podataka
  4. Ako kombinacija nije slobodna, morate napraviti neke izmjene kako biste mogli nastaviti s postupkom
registracija domene na internetu je jednostavan postupak
Registracija domene na internetu je relativno jednostavan postupak koji svatko može brzo napraviti.

Bez obzira za koju tvrtku se odlučite, postupak je više manje svuda isti. 

Zauzeta kombinacija naziva i ekstenzije domene

Ako vam postupak registracije domene pokaže da je željena kombinacija naziva i ekstenzije domene zauzeta, imate 3 mogućnosti:

  • Promijeniti naziv
  • Promijeniti ekstenziju
  • Promijeniti oboje

Najjednostavnije rješenje je promjena ekstenzije. Ekstenzija je ono što je od naziva razdvojeno točkom. Najpopularnija ekstenzija je svakako .COM i većina popularnih naziva s njom u kombinaciji je već odavno zauzeta. Pa ako ste i sami planirali nešto s kombinacijom naziva i te ekstenzije, mogli biste se razočarati.

No, promijenite li ekstenziju u neku drugu, vrlo je vjerojatno da ćete moći nastaviti postupak registracije domene na internetu. A to je puno bolja opcija od primjerice izmjene naziva, pogotovo ako ste već nešto ranije smislili.

Domaće tvrtke za informatičke usluge

U Hrvatskoj se mogu pronaći brojne tvrtke koje nude razne informatičke usluge, između ostalih i registraciju domene. Ako se odlučite za neku od njih, moći ćete sve jednostavno obaviti na hrvatskom jeziku.

Wordpress seminar II registracija domene na internetu

Osim toga, savjet je da ako planirate ugovoriti više informatičkih usluga pokušate sve njih ugovoriti putem te jedne tvrtke. To će vam kasnije biti korisno prilikom traženja pomoći, a ujedno možete očekivati i neki popust zbog ugovaranja više usluga na istom mjestu.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Što sve nude hoteli i terme u Sloveniji

Slovenija je mala zemlja bogata prirodnim ljepotama. Nudi nešto i za one koji vole prirodu i za gradske tipove, kao i za one koji vrijeme vole provoditi u šetnji po jezeru, ali i one koji vole planinariti. Hoteli u Sloveniji smješteni su na brojnim lokacijama te nude različit sadržaj. Bez obzira na to kakve su vaše želje, mogućnosti, preferencije ili budžet, u Sloveniji će se naći hotel za vas.  Ukoliko je vaša želja maksimalno opuštanje, Slovenija nudi i mnogobrojne terme koje omogućuju upravo to, opuštanje i odmor. Postovi u istoj kategoriji: Registrirajte domenu i povežite je s web stranicama Slovenska […]
hotel Slovenija