Promotivni darovi su nova vrsta promocije

admin

Nije važno je li vaša tvrtka, brand ili robna marka već postigla popularnost i prepoznatljivost među klijentima i kupcima, uvijek trebate razmišljati i o dodatnoj promociji putem promotivnih darova. Naime, promotivni darovi su vrlo važni kako biste si osigurali prisutnost i vidljivost svoje robne marke na tržištu te kako biste zadržali klijente.

Promotivni darovi
Promotivni darovi su vrlo važni kako biste si osigurali prisutnost i vidljivost svoje robne marke

A kako bi ostvarili svoju funkciju, oni moraju biti:

  • Funkcionalni – što su funkcionalniji, češće se koriste pa tako klijent češće vidi logo tvrtke. Ukoliko nisu funkcionalni, oni se ne koriste pa se brzo se zaborave i klijent se ne sjeti tvrtke i branda pa više ni ne kupuje njihove proizvode ili usluge.
  • originalni- ukoliko klijentima želite pokloniti promocijski dar, nastojte biti kreativni, jedinstveni i originalni što će rezultirati većom prepoznatljivošću i popularnošću branda, tvrtke ili robne marke.

Nemojte darivati samo klijente, već i svoje zaposlenike

Kako bi se dodatno razvio i potaknuo timski duh i osjećaj pripadnosti kod zaposlenika, vrlo je važno da promotivni darovi završe i u rukama vaših zaposlenika. Naime, istraživanja su pokazala kako je nagrađivanje vlastitih zaposlenika dobar i spontan način za postizanje još ugodnije radne atmosfere. 

Ne mora ovdje biti riječ o velikim i skupom poklonima, dovoljne su i sitnice kojima ćete im dati do znanja da cijenite njih i njihov doprinos.

Ekološki proizvodi su odlični za darivanje

Kada govorimo o promocijskim darovima, najčešće se daruje različita papirna konfekcija, uredski pribor ili razni gadgeti. Ipak, porastom ekološke osviještenosti i održivosti dolazi do afirmacije promotivnih darova s predznakom eko. Pokazivanje svjesnosti i zelene orijentiranosti dodatno povećavate popularnost svoje tvrtke, branda ili robne marke. Evo koji su to promotivni darovi koje možete pokloniti:

  • torbe – istraživanja pokazuju kako čak 50 % kupaca u svojim domovima posjeduje promotivne torbe s isprintanim logotipom određene tvrtke. Ukoliko su njezina izrada i materijal ekološki prihvatljivi, imate odličan ekološki promotivni proizvod te ćete njime zasigurno postići dodatno poštovanje kod ekološki osviještenih kupaca.
  • uredski pribor s oznakom EKO- uredski materijal koji je biorazgradiv i napravljen od prirodnih materijala ili je njegova izrada ekološki prihvatljiva, uvijek je dobra ideja za promotivni dar za suradnike i klijente. 

Lijepa prezentacija je pola posla

Iako se smatra kako je sama ideja i odabir dobrog i efektnog promotivnog dara najvažnija, ipak ne smijemo zaboraviti ni prezentaciju darova. Ako je prezentacija lijepa i efektna i sam dojam, a u konačnici i svrha promotivnog dara, bliža je svom ostvarenju. Zato se potrudite i u tom segmentu kako biste na kraju imali bolji učinak darivanja.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Power bank - praktičan gadget za svakoga

Power bank, eksterna baterija ili prijenosni punjač je vrlo praktičan gadget uz pomoć kojeg možete napuniti sve uređaje koji imaju USB i micro USB ulaz (mobilni telefoni, akcijske kamere, fotoaparati, e-čitači knjiga i slično). Kako biste kupili primjeren power bank, morate znati koje uređaje ćete puniti (npr. mobitel, tablet, laptop), očekujete li da ćete istovremeno puniti više uređaja te koliko često ćete puniti uređaje. Postovi u istoj kategoriji: Unikatni darovi za rođen dan Težak odabir darova za muške Ideje za poklon za promociju Odaberite darove u setu za svoje najmilije Pregače se sve više koriste u promocijske svrhe