Power bank – praktičan gadget za svakoga

admin

Power bank, eksterna baterija ili prijenosni punjač je vrlo praktičan gadget uz pomoć kojeg možete napuniti sve uređaje koji imaju USB i micro USB ulaz (mobilni telefoni, akcijske kamere, fotoaparati, e-čitači knjiga i slično). Kako biste kupili primjeren power bank, morate znati koje uređaje ćete puniti (npr. mobitel, tablet, laptop), očekujete li da ćete istovremeno puniti više uređaja te koliko često ćete puniti uređaje.

Power bank
Power bank ima kapacitet koji je jedna od ključnih stvari pri izboru

Kada odgovorite na ova pitanja, donesite odluku koja je najvažnija prilikom kupovine ovakvog gadgeta, a to je kakav kapacitet mora imati vaš power bank.

Kapacitet prijenosne baterije

Kao što je već rečeno, power bank ima kapacitet koji je jedna od ključnih stvari pri izboru. Kapacitet prijenosne baterije se mjeru u miliamper satima (mAh). Na tržištu postoje power bankovi različitog kapaciteta – od 1000 mAh pa sve do 15 000 mAh, pa čak i više. 

Važno je naglasiti kako je između 70 % i 90 % kapaciteta eksterne baterije iskoristivo. Ukoliko neki prosječan mobilni telefon želite napuniti od 0 do 100 %, trebat će vam power bank kapaciteta od minimalno 4400 mAh. Ukoliko ga planirate svakodnevno koristiti, onda birajte onaj koji ima što veći kapacitet.

Pročitajte sljedeći članak: Xiaomi je trenutno jedan od najpopularnijih brendova

Xiaomi kompanije kontinuirano teži visokokvalitetnom korisničkom iskustvu i operativnoj učinkovitosti. Oni zaista, što i dokazuju, neumorno grade nevjerovane proizvode s jako pristupačnim cijenama kako bi omogućili svima korištenje i dostupnost internet tehnologija.

Unaprijeđene verzije power banka

Osim što pune razne uređaje putem USB-a, današnji power bankovi imaju i dodatne funkcije. Zbog toga se smatraju pravim malim multifunkcionalnim uređajima.

Pametno punjenje

Jedna od zanimljivijih funkcija kod koje power bank prepoznaje kada se na njega spoji uređaj te ga automatski počinje puniti. Kod modela koji nemaju ovu funkciju potrebno je pritisnuti tipku kako bi punjenje počelo.

Punjenje na solarnu energiju

Korištenjem ovakvog modela postajete u potpunosti neovisni o električnoj energiji. Solarni power bank je izvrstan i praktičan izbor za sve one koji često borave u prirodi. Važno je napomenuti kako ovakve modele ne bi trebalo dugo ostavljati na suncu jer visoke temperature mogu ubrzati trošenje baterije

Punjenja više uređaja odjednom

Kod ovakvih modela, najčešće jedan USB izlaz ipak ima veću izlaznu struju nego drugi te će brže napuniti određeni uređaj.

Modeli sa zaslonom

Power bank za punjenje mobitela sa zaslonom pomaže vam da znate koliko je električne energije preostalo u njemu. Modeli koji su opremljeni ovakvim dodatkom nešto su skuplji od običnih modela bez zaslona. Ako imate manji budžet, možete izabrati power bank s LED lampicom koja uz pomoć boja prikazuje razinu istrošenosti baterije te razinu napunjenosti prijenosne baterije.

Čitajte i sljedeći članak: Sačuvajte novčanik i odaberite zamjenski toner

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Izradite e trgovinu i povećajte doseg do kupaca

Pretpostavimo da imate neku lokalnu trgovinu u kojoj prodajete neke svoje proizvode i dobro vam ide. Možda mislite da ste dosegli vrhunac i da se više ne možete širiti? Ako je odgovor na pitanje imate li i e trgovinu negativan, onda svakako niste dosegli vrhunac. Naime, internet se danas ponaša kao jedno ogromno tržište, na kojem su dostupni potencijalni kupci iz svih dijelova svijeta. Postovi u istoj kategoriji: Izrada internetskih stranica od strane profesionalaca Maske za Samsung telefone za učinkovitu zaštitu Pratite svoju tjelesnu aktivnost uz pametne narukvice Pronađite pravi put uz navigaciju za auto Laptopi su odličan način za […]