Xiaomi je trenutno jedan od najpopularnijih brendova

admin

Vjerovano ste jedna od rijetkih osoba ako tek čujete za Xiaomi brend. Mislim da su tek nešto malo više od dvije godine preplavili naše (balkansko) tržište. Doslovno od kako su stigli na naše tržište pomama za njima ne jenjava.

Prema nedavnom IDC-ovom “Tromjesečnom izvješću o praćenju mobilnih telefona” za četvrti kvartal 2019, Xiaomi je četvrti najveći svjetski proizvođač pametnih telefona, sada po prvi put vodi na tržištu mobilnih telefona

Što je Xiaomi?

Xiaomi korporacija je osnovana zapravo poprilično davno, u aprilu.2010.godine i 2018.godine dospjela je u glavnu upravu burze Hong Konga, točnije 09.07.2018. To je kako možete da pretpostavite kompanija koja se bavi s pametnim telefonima i pametnim hardverom povezanim platformom Internet of Things (IoT) u svojoj jezgri.

Xiaomi kompanije kontinuirano teži visokokvalitetnom korisničkom iskustvu i operativnoj učinkovitosti. Oni zaista, što i dokazuju, neumorno grade nevjerovane proizvode s jako pristupačnim cijenama kako bi omogućili svima korištenje i dostupnost internet tehnologija.

Xiaomi neumorno raste

Ono što je jako bitno napomenuti jeste kako je u četvrtom tromjesečju 2020. na trećem mjestu globalno po isporuci pametnih telefona. Kompanija je također osnovala svjetsku vodeća potrošačka AIoT (AI+IoT) platforma, s 324,8 milijuna pametnih uređaja povezanih na njezinu platformu, isključujući pametne telefone i laptope.

Xiaomi proizvodi prisutni su u više od 100 zemalja i regija širom svijeta. Kompanija Xiaomi najviše proizvodi:

  • pametne telefone (Mi Series, Mi Note Series, Mi Max Series, Mi MIX Series, Mi T Series i Redmi Series)
  • tablete
  • prijenosna računala
  • nosive uređaje
  • televizore
  • usmjerivače 
  • druge pametne kućne uređaje

Mobiteli – Redmi mobiteli

Po nama uređaj koji svakako vrijedi pomenuti jeste Redmi mobitel. Xiaomi je ubrzo lansirao svoje mobitele u Indiji i time je sve počelo. Tržišna dinamika tada je bila sasvim drugačija. Mobiteli su se prodavali isključivo u trgovinama i nije bilo lako imati mobitel u svom posjedu, dakle poprilično ste bili ograničeni. Google Moto G mobile bio je prvi mobilni koji je probio ovu barijeru i počeo prodavati svoj mobilni telefon putem Flipkarta. Zatim je došao Xiaomi i zapalio sve svojom pojavom. 

Marketingom je postao jedan od najboljih brendova

Na samom početku „popili“ su dosta kritika zbog flash prodaje ovog modela. Ali marketing kao i svaki, to im je išlo iz prilog iz više razloga, prosto jer je svaki marketing dobar marketing.

Od tada Xiaomi nije se baš toliko obazirao na neke stvari, a i dao je hrabrosti drugim proizvođačima da uđu u Indiju. Jio revolucija je dodala ulje na vatru i danas vidimo da je Xiaomi prvi prodavač mobilnih uređaja u zemlji. Prema nedavnom IDC-ovom “Tromjesečnom izvješću o praćenju mobilnih telefona” za četvrti kvartal 2019, Xiaomi je četvrti najveći svjetski proizvođač pametnih telefona, sada po prvi put vodi na tržištu mobilnih telefona. Pored ovog modela mobilnog uređaja (Redmi) postoje naravno i drugi uređaji koji su vrijedni Vaše pažnje.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Pratite svoju tjelesnu aktivnost uz pametne narukvice

U posljednje vrijeme kao vrlo popularan fitness dodatak čak i za one koji se na bave fitnessom ili nekom drugom tjelesnom aktivnošću pokazale su se pametne narukvice. Naime, one su na prvi pogled samo obične, najčešće gumene narukvice, no one su svakako puno više od toga.  Postovi u istoj kategoriji: Pratite svoju tjelesnu aktivnost uz pametne narukvice Mijenjanje stakla na telefonu danas je rutinski popravak Etui za telefon štiti kod padova Maske za Samsung telefone za učinkovitu zaštitu Power bank – praktičan gadget za svakoga