Kako odabrati kvalitetne sjedeće garniture za dnevnu sobu?

admin

Udobne i lijepe sjedeće garniture najvažniji su dio svakog dnevnog boravka, a osobito su važne ljudima koji mnogo vremena provode kod kuće i kojima je bitno imati mjesto za kvalitetan odmor. Garniture za sjedenje stoga moraju biti funkcionalne i korisne no ne smijete zanemariti niti njihovu dekorativnu funkciju jer je riječ o namještaju koji zauzima veći prostor pa njegov izgled svakako dolazi do izražaja.

Morate na umu imati da se sjedeće garniture ne kupuju često te da ne smijete raditi kompromise niti na kvaliteti niti na funkcionalnosti jer ćete ju koristiti godinama. Ne budete li zadovoljni njome bit ćete vrlo nesretni.

Garniture za sjedenje
Garniture za sjedenje stoga moraju biti funkcionalne i korisne no ne smijete zanemariti niti njihovu dekorativnu funkciju

Mali savjeti za dobar odabir

Iako se kupovina sjedeće garniture ne čini nimalo teškim zadatkom ona ipak ima neke zahtjeve koji se moraju ispuniti. Osim odabira veličine i dizajna koji moraju pristajati u vaš prostor vrlo je važno odabrati dobar materijal od kojeg je ona načinjena. Postoji mnogo vrsta tekstila koji se koristi za presvlačenje sjedećih garnitura a na vama je da izaberete onu koja vam je najdraža. 

Odabir veličine i materijala

Ako vam ne smeta hladnoća kože ili umjetne kože ona se može pokazati kao vrlo dobar odabir jer je jednostavna za održavanje. Za one koji vole tekstil i uzorke vrlo je jednostavno nabaviti i garnituru od izdržljivog tekstila koji se neće lako pohabati. 

Ako ste se odlučili za sjedeću garnituru načinjenu od jastuka presvučenih tekstilom, niste pogriješili jer je većina takvih garnitura praktično presvučena tako da imaju odvojive navlake koje možete prati po potrebi. 

Pročitajte sljedeći članak: Skladišni prostor i dekorativni element u kupaonici

Kupaonski ormarići prvenstveno služe kao skladišni prostor u kupaonicama te se u njima odlažu sve higijenske potrepštine kao i ručnici i vrlo često sredstva za čišćenje. S obzirom na to da su kupaonice u većini današnjih stambenih prostora nešto manje, ključno je da sav kupaonski namještaj prvenstveno budu funkcionalan.

Koju vrstu odabrati?

Kod biranja vrste i veličine garnitura na vama je da odaberete svog favorita između:

  • dvosjeda i fotelje
  • trosjeda 
  • kutne garniture

Svaka od ovih kombinacija ima svoju prednost: manji komadi poput dvosjeda ili fotelje se mogu premještati po potrebi pa svoj dnevni boravak možete iznova uređivati; kutne garniture imaju prednost stvaranja ogromnog prostora za spavanje jednom kad se njihovi ležajevi razvuku, a svojim položajem u kutu ostavljaju veći slobodni prostor.

Prilikom odabira nemojte zaboraviti na to da sjedeće garniture prvenstveno moraju biti funkcionalne jer se na njima mnogo sjedi i leži. Obratite pozornost na visinu garniture i duljinu sjedišta jer mnoge moderne garniture mogu biti neudobne visokim ljudima, a mogu se pokazati i preniskima za njih.

Obratite pozornost i na:

  • njihovu težinu
  • kvalitetu mehanizma za izvlačenje ležaja
  •  veliku pozornost obratite i na nogice i postolje na kojem se sjedeća garnitura nalazi

Nemojte raditi kompromise jer ništa ne može zamijeniti udobnost koju vam može pružiti vrhunska sjedeća garnitura.

Keramičke tegle za cvijeće

Tegle za cvijeće – ukras za svaki kutak vašeg doma

Cvijeće je dekorativni i mirisni element koji nikada neće izaći iz mode, a ista tvrdnja vrijedi i za tegle za cvijeće u koje je smješteno to predivno bogatstvo iz prirode. Svaka prostorija u kojoj se nalazi biljka i cvijet je ugodnija i toplija pa nije čudno što je toliko mnogo ljubitelja cvijeća i biljaka diljem planeta.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Rashladna tekućina je ključni faktor za optimalan rad svakog automobila

Samo ime ove tekućine govori nam za koji je sustav u automobilu važna rashladna tekućina. Riječ je o rashladnom sustavu čiji je zadatak održavanje optimalne temperature vozila i uklanjanje viška topline koja je morala nastati samim radom vozila.  Ako rashladni sustav automobila dobro radi tada će trajnost dijelova motora biti dulja, a rad motora će biti optimalan. Postovi u istoj kategoriji: Sjedeća garnitura kao osnovni dio dnevnog boravka Funkcionalno uređenje blagovaonice u stanu Tegle za cvijeće – ukras za svaki kutak vašeg doma Drvene vrtne garniture najbolje se uklapaju u vrt Stropne svjetiljke kao središnji dio svakog prostora