Funkcionalno uređenje blagovaonice u stanu

admin

Ponekad nam se čini kao da su bitne prostorije one u kojima imamo najveći namještaj. Tako ljudi često svoju pozornost i novac najviše pridaju dnevnoj sobi i spavaćoj sobi te eventualno kuhinji u kojoj se konstantno dešavaju promjene i nove investicije. Ako malo bolje razmislite, blagovaonice su prostor u kojem provodimo jako puno vremena, a ne dobivaju jednako mnogo pažnje.

Blagovaonice su jedna od najvažnijih prostorija

Blagovaonice su često mjesto gdje dovodimo goste, gdje se družimo, ali i naravno, gdje jedemo. One moraju biti vizualno lijepe, ali i davati dojam domaćinstva i pozitive. Zbog toga je dizajniranje i uređivanje interijera za ovakve prostorije posebno zanimljivo i njime se možete prilično poigrati.

Danas s vama dijelimo praktične savjete koji će vam pomoći da vaša blagovaonica bude:

  • unikatna
  • drugačija 
  • da daje dobre „vibracije“ – gosti će se svakako osjećati dobro i doći će ponovno.
Svakako se poigrajte dekoracijama i osigurajte da na njemu uvijek bude nešto za grickanje, nešto za ukras i nešto što dobro predstavlja osobu koja jeste.

Savjeti za dizajn

Prva stvar koja je bitna kod blagovaonice je količina svjetlosti – mora je biti dovoljno. Ako nemate prirodnu svjetlost odnosno nema prozora u toj prostoriji, bitno je da ju osvijetlite nekako drugačije. Mnogi preporučuju da se u blagovaonicu ne stavljaju bijele LED žarulje, već one toplije verzije, kako biste dali bolji dojam „dobrodošlice“.

Čitajte i sljedeći članak: Kako odabrati kvalitetne sjedeće garniture za dnevnu sobu?

Udobne i lijepe sjedeće garniture najvažniji su dio svakog dnevnog boravka, a osobito su važne ljudima koji mnogo vremena provode kod kuće i kojima je bitno imati mjesto za kvalitetan odmor.

Nemojte zaklanjati svjetlost velikim komadima namještaja – regali i ormari moraju biti u kutevima kako ne biste stvorili dojam pretrpanosti i kako biste u centar pažnje stavili stol i stolice.

To nas dovodi do sljedećeg savjeta, a on je – neka vaš stol bude odraz vaše kuće. Svakako se poigrajte dekoracijama i osigurajte da na njemu uvijek bude nešto za grickanje, nešto za ukras i nešto što dobro predstavlja osobu koja jeste. Možete se poigrati i stolnjacima te navlakama za stolce. Opcije su beskonačne!

Pokušajte planirati rasvjetu tako da ona centrira prostoriju te da baca pažnju na stol, a ne da ju krade!

Posebni savjeti za namještaj

Najbolji savjet koji vam možemo dati je ujedno i onaj koji se najčešće zaboravlja, a on je da posebnu pažnju pridate dimenzijama blagovaonice i namještaja. Pazite da namještaj ne bude prekrupan ili presitan te pazite da ne stvara dojam zbunjenosti i raštrkanosti. Neka bude centriran, uređen i inspiriran onime što inače volite. Na internetu je jako puno slika koje pokazuju zanimljive sheme boja i koje će vam pomoći da svoj dizajn kreirate bez tuđe pomoći.

Ako pak trebate pomoć, svakako napomenite što vam je inače bitno u vašem kućanstvu – ne želite imati generičnu blagovaonicu koja ne reprezentira ono što volite i čime se bavite.

Modularne sjedeće garniture

Sjedeća garnitura kao osnovni dio dnevnog boravka

Osim regala za dnevni boravak, njegovim ključnim i središnjim komadom namještaja smatra se i sjedeća garnitura.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Kako trgovati kriptovalutama putem mobitela?

Kriptovalute su u posljednjih nekoliko godina prepoznate kao odlična investicija kod mnogih ljudi. Iako su još uvijek u početnoj fazi razvoja, privlače mnoge investitore koji smatraju da će jednoga dana postati korištene kod cijele populacije.  Prvu pozornost šire javnosti kriptovalute su doživjele u 2017. godini, kada je Bitcoin prešao pozamašnih 20,000$. Nekoliko mjeseci nakon toga je doživio strmoglaviti pad (koji je bio očekivan nakon brzog rasta) i mnogi su ga otpisali kao najveći balon u povijesti čovječanstva.  Postovi u istoj kategoriji: Sjedeća garnitura kao osnovni dio dnevnog boravka Komode koje plijene pozornost na prvi pogled Način rada LED reflektora Kuhinje […]