Komode koje plijene pozornost na prvi pogled

admin

Uređenje doma zadatak je s kojim se bore mnogi. S jedne strane, tu je želja da naš prostor izgleda uređeno i moderno, ali i odražava naš stil, dok je s druge potreba za držanjem unutar budžeta i odabirom funkcionalnog pokućstva koje će omogućiti lakšu organizaciju. 

Odabir komode jedan je od glavnih kamena spoticanja u uređenju doma, jer se radi o velikom i važnom dijelu pokućstva, stoga dobro promislite prije kupnje.

Razmišljajte unaprijed pri kupnji namještaja

Bilo da se radi o komodi za dnevnu ili spavaću sobu, uvijek je prije kupnje dobro malo stati na loptu i isplanirati sljedeći korak. Ako imate potpuno prazan prostor, svakako prvo odredite barem osnovne stavke poput toga u kojem ćete stilu uređivati prostor, koje će biti glavne boje ili pak kakav dojam želite ostaviti u prostoru. 

Ako pak birate komode za već djelomično uređen prostor, vaš je zadatak utoliko lakši jer već imate neke zadane stavke, poput:

  • Boje
  • Materijala
  • Rasporeda
  • Stila 

No svakako prije odlaska u kupnji provjerite i pronađite zanimljive ideje za uređenje prostora na internetu.

Nezaobilazne dimenzije komode

Bez obzira u kojem je stadiju uređenosti vaš prostor, veoma je važno da raspolažete barem s okvirnim dimenzijama prostora koji ste si ostavili za komodu. Prazan ili poluprazan prostor može izgledati varljivo veće no što stvarno jest, pa se lako prevariti i kupite komode koje ne odgovaraju prostoru. 

Čitajte i sljedeći članak: Oglasnici su puni oglasa za najam studentske sobe

Prilikom najma sobe za studente u privatnom stambenom objektu, preporuča se na početku suradnje sklopiti Ugovor o stanovanju.

Imate li starog papira, ili još bolje stare kutije, poslažite ih u prostor na mjesto na kojemu želite komodu. U najmanju ruku, tako ćete moći odrediti je li površina koju ona zauzima dobra s obzirom na prostor u kojemu se nalazi, no također možete provjeriti i odgovara li njena visina prostoru.

Mislite kreativno pri uređanju prostora

Stil, boja i materijal komode ponajviše ovise o tome koje su vaše osobne preferencije. Prostor možete urediti ujednačeno, s jasnom, ponavljajućom temom, ili pak eklektično, tako da svaki komad namještaja priča priču za sebe. 

Ono što je u svakom slučaju važno kod odabira komode je pronalazak modela koji ne izgleda dosadno, a u najjednostavnijem obliku, ona može biti običan kvadar s vratima. Ipak, želite li onu koja izgleda upečatljivije, radije se odlučite za modele koji u sebi imaju otvorene police, kombinaciju ladica i vrata ili pak ostakljene površine.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Moto oprema za ugodniju i sigurniju vožnju

Vožnja motocikla mnogima predstavlja jedan od najdražih načina transporta. Brzina, adrenalin i vjetar u kosi mnogima su dovoljni da se nepovratno zaljube u motocikle, dok se sigurnosne predostrožnosti često znaju staviti u drugi plan.  Postovi u istoj kategoriji: Sjedeća garnitura kao osnovni dio dnevnog boravka Kuhinje su mnogima najvažnija prostorija u domu Stropne svjetiljke kao središnji dio svakog prostora Drugi najvažniji komad namještaja u dnevnom boravku Funkcionalno uređenje blagovaonice u stanu