Stropne svjetiljke kao središnji dio svakog prostora

admin

Baš kao što veliki i specifični komadi namještaja poput sjedeće garniture, kuhinje ili kreveta imaju središnju ulogu u određenim prostorijama doma, tako i stropne svjetiljke imaju veliku ulogu u ostvarivanju cjelokupnog dojma prostora. 

Iako je opremanje doma rasvjetnim tijelima nekada bilo zanemareno, tome danas na sreću više nije tako. Zbog toga se i odabiru te kupnji rasvjetnih tijela pridaje više pozornosti kako bi se iste idealno uklopile u uređenje i stil prostorije u kojoj se postavljaju.

Rasvjetni ukras s visina

Kada je riječ o rasvjetnim tijelima tada ona prvenstveno imaju funkciju osvjetljavanja prostora, no kada se misli na stropne svjetiljke, dizajneri interijera nazivaju ih ukrasom sa stropa. Naime, one, osim što emitiraju svjetlost, dodatno naglašavaju i svojim izgledom dekoriraju prostor u kojem su postavljene. 

Za postizanje najboljeg efekta uz pomoć stropnih svjetiljki, najbolje je potražiti pomoć dizajnera interijera koji će osmisliti cjelokupan prostor. Ako pak renovaciju ili uređenje doma vodite samostalno, za savjet i konzultacije najbolje je pitati osoblje na odjelima rasvjete koji će vam svojim iskustvima i savjetima sigurno uvelike olakšati donošenje odluke o idealnoj stropnoj svjetiljci za vaš prostor.

kvalitetne stropne svjetiljke
Kada je riječ o rasvjetnim tijelima tada ona prvenstveno imaju funkciju osvjetljavanja prostora.

Funkcionalnost i dekorativnost stropnih svjetiljki

Kao što je ranije navedeno, stropne svjetiljke se od milja nazivaju ukrasima u prostoru, a tome je prvenstveno tako zbog njihovog različitog izgleda. Danas je asortiman doista velik pa se nerijetko vrlo teško odlučiti za određeni model, veličinu ili boju. 

Ipak, neke od glavnih varijacija koje je danas moguće pronaći u trgovinama rasvjetom i između kojih možete birati su:

  • Modeli sa sjenilima
  • Modeli u obliku svijećnjaka
  • Modeli s metalnim ukrasima
  • Modeli s kristalima
  • Modeli od obojenog stakla, mjedi, nikla ili kovanog željeza

Ovisno o tome koji stil uređenja prevladava u prostoru za koji kupujete rasvjetna tijela, odabrat ćete neki od navedenih modela.

Danas je asortiman svjetiljka doista velik pa se nerijetko vrlo teško odlučiti za određeni model, veličinu ili boju. 

Idealna jačina i pozicija svjetla

S obzirom na to da je primarna funkcija stropnih svjetiljki to da emitiraju svjetlost i osvjetljavaju određeni prostor, osim prema samom dizajnu vrlo je važno birati ih prema jačini svjetlosti koju emitiraju. Zato su za veće prostore najbolji izbor stropne svjetiljke s LED žaruljama koje pružaju najugodniju i najbolju svjetlost. 

S druge pak strane, vrlo je važna i pozicija na koju ćete postaviti stropnu svjetiljku pa se tako za velike prostore preporuča središnje mjesto na stropu, dok se kod manjih prostora preporučuju modeli manjih dimenzija.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Važnost i funkcije rashladnih sistema za auto

Automobil predstavlja složeni sustav koji je sastavljen od više manjih sistema koji svi zajedno rade na određeni način. Kako bi automobil radio bez problema, potrebno je da svi ti manji dijelovi tih sistema optimalno rade i da nema nikakvih kvarova. Rashladni sistemi za auto spadaju u njegov vrlo važan dio. Naime, oni imaju više funkcija, ali glavna funckija im je da održavaju temperaturu motora optimalnom. Motor je najvažniji dio svakog automobila i vrlo je važno da on cijelo vrijeme radi na optimalnoj temperaturi. Tijekom rada se temperatura povećava, a svi dijelovi rashladnog sistema se brinu da ona bude na zadovoljavajućim […]
Rashladni sistemi za auto