Sjedeća garnitura kao osnovni dio dnevnog boravka

admin

Osim regala za dnevni boravak, njegovim ključnim i središnjim komadom namještaja smatra se i sjedeća garnitura. Naime, dnevni boravak je prostor u domu u kojem većina obitelji provodi najviše vremena stoga njegovo uređenje te komadi namještaja koji se u njemu nalaze moraju prije svega biti funkcionalni, a potom i udobni i stilski usklađeni s ostatkom prostora. 

Sjedeće garniture tako se biraju najprije prema svojoj veličini kako bi svi članovi kućanstva mogli sjediti na njoj, ali i kako bi ista mogla odgovarati prostoru i kvadraturi dnevnog boravka. S obzirom na to da je danas ponuda namještaja zaista velika, u nastavku donosimo nekoliko savjeta za lakši odabir.

kvalitetna sjedeća garnitura
Sjedeće garniture tako se biraju najprije prema svojoj veličini.

Modularni oblici za dnevni boravak

Sjedeće garniture nekada su podrazumijevale isključivo sofe ili kauče u kombinaciji s foteljama pa su korisnici tako najčešće kupovali komplete koji su se sastojali od trosjeda, dvosjeda i fotelje te ponekada i taburea. Danas su ovakvi kompleti rjeđi izbor pa se najčešće kupuju razni modeli sjedećih garnitura koji se prilagođavaju potrebama korisnika. U tom smislu one danas dolaze u različitim oblicima poput:

  • Onih u obliku slova L (tzv. kutne garniture)
  • Linearne 
  • Modularne 

Modularne sjedeće garniture vrlo su čest izbor onih koji nemaju kutni ili sličan primjereni prostor u dnevnom boravku jer su njihovi dijelovi odvojivi i vrlo prilagodljivi prostoru i potrebama korisnika. Osim toga, sjedeće garniture L oblika imaju svojstvo modularnosti jer se njihovi nasloni za glavu ili ruke također mogu podešavati prema potrebama.

Dodatni ležaj za spavanje

U posljednje vrijeme posebno su popularne sjedeće garniture koje se mogu izvlačiti i tako poslužiti kao dodatan ležaj u slučaju dolaska gostiju ili u slučaju kada korisnici žive u prostorima koji nemaju odvojenu spavaću sobu. 

Osim što uvelike pomažu jer osiguravaju dodatan ležaj, ovakvi modeli vrlo često ispod sjedećeg dijela posjeduju i prostor koji može služiti za pohranu stvari koje se rijetko koriste ili za skladištenje sezonskih stvari poput zimske posteljine ili odjeće. 

Udobnost sjedeće garniture prije svega

Iako se u posljednje vrijeme kupnja svih komada namještaja svodi na kupnju estetski atraktivnih komada namještaja i komada koji se uklapaju u sveukupno uređenje prostora, kod izbora sjedeće garniture trebalo bi se voditi i drugim kriterijima. 

U posljednje vrijeme posebno su popularne sjedeće garniture koje se mogu izvlačiti.

Stručnjaci navode kako bi prvenstveno trebalo birati onu primjerene veličine, a potom i onu koja je udobna jer se na njoj provodi puno vremena. Zbog toga je važno ovoj kupnji posvetiti određeno vrijeme kako ne biste napravili pogrešan izbor.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Pregače se sve više koriste u promocijske svrhe

Prve pregače su bile u obliku trokuta i bila je zapravo riječ o odjeći koja nije krojena te su služile za prekrivanje donjeg dijela tijela. U nekim zemljama su se počele koristiti kao dio muške odjeće, a danas se najčešće koriste u kuhinji. Odlične su za prekrivanje odjeće prilikom rada u kuhinji, kako biste ostali čisti.  Uz tu primarnu svrhu, danas se često koriste i kao zanimljiv promotivni materijal, pogotovo kada se na njih tiska neki šaljiv natpis, logotip tvrtke i slično. Postovi u istoj kategoriji: Drugi najvažniji komad namještaja u dnevnom boravku Kako odabrati kvalitetne sjedeće garniture za dnevnu […]
Pregače u promotivne svrhe