Kako trgovati kriptovalutama putem mobitela?

admin

Kriptovalute su u posljednjih nekoliko godina prepoznate kao odlična investicija kod mnogih ljudi. Iako su još uvijek u početnoj fazi razvoja, privlače mnoge investitore koji smatraju da će jednoga dana postati korištene kod cijele populacije. 

Prvu pozornost šire javnosti kriptovalute su doživjele u 2017. godini, kada je Bitcoin prešao pozamašnih 20,000$. Nekoliko mjeseci nakon toga je doživio strmoglaviti pad (koji je bio očekivan nakon brzog rasta) i mnogi su ga otpisali kao najveći balon u povijesti čovječanstva. 

Danas je stvar potpuno drugačija i njegova cijena se nalazi oko 60,000$, a privlači i mnoge velike svjetske investitore. Sve to ukazuje da su digitalne valute dobro ulaganje i kroz ovaj tekst ćemo vas uputiti u to kako trgovati kriptovalutama preko mobitela.

Kriptovalute
Kriptovalute su u posljednjih nekoliko godina prepoznate kao odlična investicija kod mnogih ljudi.

Što su kriptovalute?

Kriptovalute predstavljaju digitalni novac, koji se bazira na kriptografiji. Funkcioniraju na novom sustavu koji se naziva blockchain i donosi potpunu transparentnost i sigurnost u današnje sustave. Primjerice, na internetu je sve moguće izmijeniti i sa svim podatcima gospodari određena institucija koja ih drži na serveru. 

Blockchain je decentraliziran sustav i nakon što se određeni blok potvrdi, njegovo mijenjanje je nemoguće. Upravo to je omogućilo stvaranje kriptovaluta i mogućnost prijenosa novca direktno između ljudi, bez potrebe za posrednicima. Ako smatrate da su ove valute budućnost, tada se sigurno pitate kako trgovati kriptovalutama i investirati u budućnost.

Kako trgovati Bitcoinom i ostalim valutama?

Za trgovanje kriptovalutama danas postoji veliki broj svjetskih mjenjačnica. Sve one omogućavaju jednostavnu i brzu kupnju, kao i skladištenje valuta u njihovom walletu (novčaniku za digitalne valute). Jedna od najpoznatijih platformi je eToro, koji omogućuje jednostavnu i brzu kupnju putem mobitela. 

Trgovanje kriptovalutama donosi i određene rizike. Ovo tržište je iznimno volatilno i u kratko vrijeme može doći do rasta ili pada cijena. Sve to sugerira kako trgovati kriptovalutama nije sigurno i morate biti spremni na gubitak. Glavna stvar koja donosi profit je pravilan tajming za ulazak na tržište.

Ciklus tržišta kriptovaluta

Tržište kriptovaluta, kao i dionica, ima određene cikluse. Dva glavna ciklusa su:

  • bear run
  • bull run

Imena su dobila po načina na koji napadaju ove dvije životinje. Medvjed napada prema dolje i taj ciklus označava loše vrijeme za ulagače, jer cijene valuta padaju. S druge strane, bik napada prema gore i ovaj ciklus tržišta je odlična prilika za generiranje profita. 

Prije ulaganja potrebno je detaljno proučiti kako funkcionira tržište, kao i upoznati se s samim vizijama određenih valuta u koje želite ulagati. Obavezno provjerite tko stoji iza kojeg projekta i kako napreduju s njegovim razvojem.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Ispravan kompresor klime jamči ugodnu vožnju ljeti

Mnogi vozači automobil koriste svakodnevno. Neki ga koriste za odlazak na posao, neki ga koriste za posao, a neki u razne druge svrhe. Problem ponekad nastaje ljeti, kada se pojave vrlo visoke temperature. Poseban problem imaju oni vozači koji nemaju klima uređaj u autu. Riječ je o modelima starije generacije jer je u novijim autima on postao gotovo serijski dio opreme. Postovi u istoj kategoriji: Obračunavanje poreza u Hrvatskoj Gdje kupiti dionice velikih stranih firmi? Winterhalter perilica posuđa za najzahtjevnije