Spašavanje podataka s raznih uređaja

admin

U 21. stoljeću rijetko tko čuva važne stvari u fizičkom obliku. Slike, tekstovi ili neki drugi važni zapisi nalaze se na našim računalima, USB stickovima i raznim drugim medijima. Sve to omogućava nam lakši i jednostavniji život, no i moguć gubitak podataka. Tehnologija nije vječna i svaka stvar će se prije ili kasnije pokvariti. U slučaju da vam se je pokvario uređaj i da nemate pristup podatcima, ne brinite. Spašavanje podataka s hard diska ili USB sticka je moguće, ali je za njega potrebno posao prepustiti stručnjacima. 

Spašavanje podataka s hard diska

Hard disk se može nalaziti u vašem računalu ili biti prijenosni. Njegova zadaća je da pohranjuje podatke, te možemo reći ima jednu od najvažnijih uloga u računalu. Nažalost, hard diskovi su podložni kvarovima i može doći do gubitka podataka. U tom slučaju, bitno je napomenuti da podatci nisu nestali s njega, već se još uvijek nalaze na njemu, samo nisu dostupni normalnim korisnicima. Profesionalci i ljudi koji se bave time, mogu odraditi spašavanje podataka i vratiti vam sve podatke s njega. Naravno, kod težih kvarova mogu se izgubiti neki podatci, no i dalje je moguće spasiti barem dio. 

Samostalno spašavanje podataka kod kuće

Postoje razni načini pomoću kojih možete vratiti slučajno izbrisane podatke s hard diska ili nekog drugog uređaja. Većina takvih medija nakon brisanja i dalje zadržava podatke koje ste obrisali, sve dok na ta mjesta ne instalirate ili pohranite neke druge stvari. Iako je samostalno spašavanje podataka s USB sticka ili hard diska moguće, naš savjet je da se nikako u to ne opuštate sami. Postoji mogućnost da će se kod spašavanja trajno izgubiti svi zapisi s diska, te da ćete ostati bez mogućnosti da itko popravi vaš pokušaj kloniranja hard diska. Ako vam je prestao raditi hard disk ili ste slučajno obrisali neke podatke s njega, odnesite ga na kloniranje kod profesionalca.

YouTube video

Kako se radi kloniranje hard diska?

Kloniranje hard diska je način na koji će se kod težih kvarova spasiti izgubljeni podatci. Tako profesionalci obavljaju spašavanje podataka, a prema vašoj želi mogu ih automatski kopirati na SSD, koji je medij za pohranu nove generacije. On znatno brže zapisuje i čita podatke, te može znatno ubrzati cijelo računalo. Imajte na umu da firme koje obavljaju spašavanje cijene vašu privatnost i da se ne morate bojati zlouporabe podataka. Oni će prema pravilima potpuno diskretno obaviti spašavanje, bez da gledaju vaše podatke ili ih zloupotrebljavaju.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Mijenjanje stakla na telefonu danas je rutinski popravak

Pametni telefoni danas su gotovo nezamjenjiv dio naše svakodnevnice. Bez njih je danas teško zamisliti dan, jer omogućuju povezivanje, zabavu i informiranje. Upravo zato što su s nama cijelo vrijeme, telefoni su također često su u opasnosti od raznih oštećenja. Najčešći kvar se odnosi na razbijeno staklo, pri padu mobilnog telefona. No, takvi kvarovi se danas relativno jednostavno rješavaju u brojnim servisima mobilnih telefona zamjenom njihovog stakla. Postovi u istoj kategoriji: Usluge spašavanja podataka s raznih medija Spasite vrijedne podatke s raznih medija Brisanje tvrdog diska za veću sigurnost SSL certifikati jamče određenu razinu sigurnosti Sigurnija online kupnja uz SSL […]