Usluge spašavanja podataka s raznih medija

admin

Živimo u digitalnom dobu u kojem je mnogima korištenje računala i raznih pametnih uređaja postala svakodnevica. To ima određene prednosti jer se vrlo lako može doći do raznih podataka koji vam trebaju, ali s druge strane ima i određene nedostatke. Primjerice, isto kao što ste brzo došli do određenih podataka, tako brzo možete i ostati bez njih u slučaju kvara nekog uređaja i slično.

Iako su primjerice računala sastavljena od raznih kompomenti koje mogu biti dosta skupe kod popravka, podaci su nekima puno važniji. Pa kad ostanu bez njih, onda traže tvrtke koje nude uslugu spašavanja podataka s raznih medija.

Ako tada i dođe do nekog kvara ili greške sustava, spašavanje podataka će biti puno jednostavnije jer ćete ih samo morati ponovno vratiti s mjesta na koje ste ih spremili. To se obično radi stvaranjem i povratom sigurnosne kopije (slike) diska, čime će vratiti sve u ono stanje kakvo je bilo prije kvara.

Više cijene spašavanja podataka

Spašavanje podataka s raznih medija je usluga koja ima nešto višu cijenu zbog složenosti posla. Tako se podaci mogu spašavati iz:

  • Tvrdog diska (HDD)
  • Čvrstog diska (SSD)
  • Memorijske kartice
  • USB sticka itd.

Najčešće se ipak radi spašavanje podataka iz diska zbog toga što se računalom služi veliki broj ljudi pa najčešće tamo i dolazi do gubitka podataka. Mnogim tvrtkama su poslovni podaci iznimno važni pa u slučaju neke havarije, nerijetko će potražiti informatičku tvrtku kao što je Anni da im pomogne spasiti izgubljene podatke.

Smanjite mogućnost gubitka podataka

Postoje određene stvari koje kao pojedinac ili tvrtka možete poduzeti kako biste smanjili štetu ako do gubitka podataka i dođe. Najvažnije je redovito raditi sigurnosnu kopiju podataka. To podrazumijeva kopiranje podataka na još neko drugo mjesto, primjerice na drugi disk ili ih još dodatno pohraniti i u oblaku. 

Ako tada i dođe do nekog kvara ili greške sustava, spašavanje podataka će biti puno jednostavnije jer ćete ih samo morati ponovno vratiti s mjesta na koje ste ih spremili. To se obično radi stvaranjem i povratom sigurnosne kopije (slike) diska, čime će vratiti sve u ono stanje kakvo je bilo prije kvara.

Dijagnostika diskova

Ako niste radili ranije opisane postupke i niste podatke s diska spremili na sigurno mjesto te je došlo do njihovog gubitka, najbolje je što prije disk odnijeti nekoj tvrtki na dijagnostiku. Primjerice, tvrtka Anni će tako prvo detaljno provjeriti u kojem stanju se disk nalazi, te vam reći okvirno što možete očekivati od spašavanja podatka i kolika će biti cijena.

Imajte na umu da u određenim situacijama čak niti specijalizirane tvrtke za povrat izgubljenih podataka neće moći vratiti baš sve podatke, već samo jedan dio.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Kape su moderan i funkcionalan dodatak

U posljednjih nekoliko godina kape su postale vrlo tražen modni dodatak koji možemo vidjeti kod sve većeg broja ljudi. One se specifično nose tijekom zime kako bi pokrile uši i glavu i tako ih sačuvale od hladnoće i zadržale topline. Osim toga, mogu se nositi tijekom ljetnih mjeseci kada služe kao zaštita od sunca, ali tada se nose kape sa šiltom. S obzirom na to veliki broj različitih modela danas na tržištu, korisnici su vrlo često zbunjeni koju odabrati, zato u nastavku donosimo savjete za lakši izbor. Postovi u istoj kategoriji: Spašavanje podataka s raznih uređaja Spasite vrijedne podatke s […]
tisak na kape i šešire