Zaštitite svoj automobil od svjetla i od pogleda drugih

admin

Veliki broj vlasnika automobila u današnje je vrijeme prisiljena ostavljati svoj automobil na vanjskim parkirnim mjestima, gdje su izloženi svim vremenskim uvjetima, ali i neželjenim pogledima. Premda se može činiti da su kiša, snijeg i tuča najveće opasnosti koje prijete automobilu, dugotrajno izlaganje sunčevim zrakama također može oštetiti lak automobila te njegovu unutrašnjost, posebno ako se radi o kožnim sjedalima. 

Kako bi zaštitili svoj automobil od štetnog sunčevog zračenja, korisno je imati sjenila za auto. Ima različitih vrtsa, ali tipska sjenila za auto su izrađena posebno za vaš automobil. Napravljena su kako bi savršeno pristajala upravo vašim prozorima i maksimalno zaštitila vaš automobil. 

Vrste tipskih sjenila za auto 

Tipska sjenila za auto su dodaci koji se koriste kako bi se blokiralo ili umanjilo sunčevo svjetlo koje ulazi kroz prozore automobila. Oni se obično postavljaju na unutarnju stranu prozora i namijenjeni su zaštiti vozača i putnika od jakog svjetla, odsjaja i topline. Postoje različite vrst, uključujući:

  • Fiksna 
  • Sklopiva
  • Prijenosna

Bez obzira na to koju vrstu odaberete, ulazak u vaš automobil nakon što ih ugradite postat će ugodnije iskustvo, posebno tijekom ljetnih mjeseci. 

Kako odabrati zaštitnu automobilsku opremu

Kako biste znali koja je vrsta tipskih sjenila za auto idealna upravo za vaš automobil, potrebno je znati ponešto o svakoj vrsti. Fiksna sjenila za auto često su izrađena od kartona ili guste tkanine. Postavljaju se između stakla i unutarnje strane prozora i obično su prilagođena veličini i obliku određenog prozora. Sklopiva se često se izrađuju od prozirnog materijala s metaliziranom vanjskom stranom. Kao što im i ime govori, sklopiva su i mogu se jednostavno presavijati ili raspakiravati kako bi se prilagodile veličini prozora. Također se mogu lako pohraniti kada nisu u upotrebi. 

tipska sjenila za auto pomažu u smanjenju razvoja topline u vozilu.
U svakom slučaju, dodaci za zaštitu od sunca, kao što su tipska sjenila za auto za vruće ljetne temperature pomažu u smanjenju razvoja topline u vozilu.

Prijenosni modeli izrađeni su od laganih materijala poput mrežice ili tankog platna. Mogu se postaviti i ukloniti s prozora automobila prema potrebi. Takvi modeli obično se pričvršćuju pomoću usisnih čašica, vakuuma ili magnetnih pričvrsnica.

Gdje kupiti tipska sjenila za auto

Tipska sjenila za auto možete kupiti u specijaliziranim trgovinama s autoopremom, ali i naručiti u web trgovinama. Ukoliko ih naručujete, specijalizirane web stranice nude vam opciju da samo odaberete karakteristike svog automobila i za nekoliko dana na vašu kućnu adresu stiže ono što ste naručili, izrađeno upravo za vaš automobil.

Vrlo jednostavna montaža tipskih sjenila za auto

Zato svakako provjerite i ponudu automobilske opreme online jer je izbor iznimno velik, a cijene nerijetko niže nego u klasičnim trgovinama.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Šampon od konoplje je tajna zdrave i sjajne kose

S vremenom i razvojem kako medicine tako i industrije ljepote, saznajemo sve više o blagodatima industrijske konoplje, a ona postaje sve češći saveznik u borbi za zdravlje i ljepotu. Uz poznate dodatke prehrani poput sjemenki i ulja konoplje, manje je poznato da ona ima svoje mjesto i među kozmetičkim proizvodima.  Ulje konoplje, s idealnim omjerom omega 3 i omega 6 masnih kiselina te bogato aminokiselinama i mineralima, postaje iznimno vrijedan saveznik kada su u pitanje njega kose i kože. Šampon od konoplje, dostupan u brojnim specijaliziranim trgovinama, postaje sve popularniji izbor za održavanje zdrave i sjajne kose. Postovi u istoj […]
Šampon od konoplje je vrlo blag