Ogledala za auto često se moraju mijenjati

admin

Ogledala za auto, poznatija i kao retrovizori, spadaju u dijelove automobila koji se često moraju mijenjati. A razlog je taj što često stradavaju, bilo zbog vaše greške ili greške nekog drugog. Primjerice, zbog nepažnje pri vožnji uz neki zid ili prepreku, lako se može dogoditi da ih oštetite. Ili vam ih netko drugi može oštetiti na parkiralištu, bilo da to učini svojim vozilom ili bez vozila.

Tri dijela ogledala za auto
Ogledala za auto ili retrovizori. Auto ogledala moraju uvijek biti čista

Ovisno o tome koliko je veliko oštećenje, ovisi i što ćete sve morati mijenjati. Srećom, izbor svih potrebnih dijelova u trgovinama je velik pa biste bez obzira na štetu, trebali lako pronaći sve što vam je potrebno.

Tri dijela ogledala za auto

Ogledala za auto sastavljena su od 3 dijela:

  • Kućišta
  • Stakla
  • Mehanizma

Najjednostavnije je zamijeniti samo staklo pa ukoliko je to ono što vam je potrebno, ne biste trebali imati problema. Nešto veći problem predstavlja zamjena cijelog kućišta. Ono je u većini slučajeva plastično pa može lako puknuti u slučaju većeg udara. Najskuplji dio je zamjena cijelog mehanizma retrovizora, pogotovo ako je riječ o elektroničkom, primjerice ako vam se retrovizori mogu pomicati pomoću struje. 

Tipska ogledala za auto

S obzirom da su ogledala za auto specifična za svaki model automobila, spadaju u tipske autodijelove. Pri kupnji ćete za svaki model pronaći podatke o tome za koje sve modele automobila pristaju. Obično će tako biti navedeno nekoliko modela kojima će pristajati. 

Tipska ogledala za auto
Zalazak sunca u ogledalu za auto.

Možete ih potražiti u brojnim lokalnim trgovinama s autodijelovima i opremom, ali i u brojnim web trgovinama, koje često nude i nešto nižu cijenu od lokalnih varijanti.

Žmigavci za ogledala za auto

Neki automobili imaju ogledala za auto dodatno opremljena žmigavcima. Pri skretanju i paljenju žmigavaca će i ovi žmigavci na retrovizorima pokazivati smjer kretanja. Riječ je o vrlo jednostavnom rješenju, koje dodatno utječe na sigurnost, ali i daje određenu dozu atraktivnosti vozilu. Uglavnom se zato mogu pronaći kod automobila novije proizvodnje.

Ukoliko ste oštetili ogledalo za auto, velika je vjerojatnost i da ste oštetilli žmigavac na njemu. No, i oni se mogu posebno naručiti i kupiti pa uz kupnju svih odgovarajućih dijelova možete opet sve vratiti u ono prvobitno stanje.

Ako čete iči sa autom na kampiranje onda si pročitajte članak sa naslovom “Odaberite pravi šator za kampiranje“.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Plagron otvara vrata prekrasnim biljkama i plodonosnom uzgoju

Bavite li se uzgojem bilja, onda sigurno znate kako je briga o bilju najbolji način za uzgoj zdravog i lijepog ploda. Ipak, osim brige o zdravlju biljke i zalijevanju, biljku je potrebno i nahraniti kvalitetnom i prirodnom dohranom kroz zemlju.  To najbolje možete napraviti koristeći kvalitetne i provjerene proizvode. Danas ih na tržištu ima jako mnogo i ponekad je teško izdvojiti neke iz te gomile. No, odlučite li se za Plagron proizvode, zasigurno neće pogriješiti. Postovi u istoj kategoriji: Auto ogledala moraju uvijek biti čista Pumpa benzina je čest kvar na automobilu Katalizator automobila brine za prirodu Gumi tepisi za […]