Katalizator automobila brine za prirodu

admin

Jedan od najvažnijih dijelova automobila za prirodu zasigurno je katalizator, koji smanjuje produkciju štetnih plinova u atmosferu. On je jedan od bitnijih dijelova automobila i zbog sve oštrijih zakona o emisiji štetnih plinova katalizator nikako ne biste trebali zanemariti.

Kako radi katalizator?

Dio automobila koji brine o smanjenju plinova koji odlaze u atmosferu naziva se katalizator. On pročišćuje ispušne plinove iz motora i montira se iza ispušne grane. Izrađen od skupih elemenata, katalizator nije jeftin automobilski dio, no neophodan je za prolazak tehničkog pregleda i brigu oko okoliša.

Kako radi katalizator
Katalizator nije jeftin automobilski dio

Kod novijih automobila možete pronaći više katalizatora koji osiguravaju što manju emisiju štetnih plinova, a zbog čestih vibracija tijekom kretanja automobila izloženi su čestim kvarovima. Također, budući da se nalazi s donje strane automobila katalizator je izložen visokim temperaturama koje mu također utječu na vijek trajanja. Najčešće katalizator traje i do 200 tisuća kilometara, no ovisno o uvjetima moguće je da se njegov kvar desi i prije. Kako prepoznati kvar katalizatora i gdje najpovoljnije kupiti novi saznajte u nastavku teksta.

Simptomi kvara katalizatora

Kao i kod svakog automobilskog dijela, kvar katalizatora možete otkriti pravilnim slušanjem rada automobila. Kao prvi znak da nešto s automobilom nije uredu je lampica koja otkriva kvar motora i ukazuje da je potrebna provjera motora. To je lampica žutog motora na ispravljačkoj ploči, no u slučaju da ona ne radi ili ne prepoznaje kvar, morati ćete se sami potruditi za otkrivanjem problema. Ukoliko primijetite lupkanje nekog dijela automobila tijekom vožnje, gušenje motora ili čudne zvukove i veću potrošnju, morate pregledati automobil i ustanoviti kvar.

Katalizator se mijenja kod mehaničara, no kupiti novi katalizator možete putem interneta i tako uštedjeti dio novca. Polovni katalizator se ne isplati, jer je njegova kvaliteta upita i nikada ne znate u kakvom je stanju. Jeftini katalizator možete pronaći u internet trgovini Silux. Na taj način bit ćete sigurni da je dio originalan i kvalitetan, te da ga kupujete po najboljim cijenama. Jednostavno odaberete artikal i naručite, te će paket u nekoliko dana stići na vašu adresu. Kasnije dio otpeljete kod mehaničara koji će vam za rad naplatiti samo rad ruku.

Pročitajte i članak sa naslovom “Ogledala za auto često se moraju mijenjati“.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Kako smršaviti u trbuhu?

Ravan trbuh i mišićavo tijelo glavni su aduti koji pojedinca mogu privući u očima suprotnog spola, stoga je upravo pitanje kako smršaviti u trbuhu veoma popularno tijekom ljeta. Odmah na početku teksta moramo napomenuti da to neće biti nimalo lak zadatak i da ćete se morati potruditi. Osim što ćete morati paziti na prehranu, veoma su važne i vježbe i trošenje kalorija, a sve o tome pročitajte u nastavku teksta. Postovi u istoj kategoriji: Kvalitetni autodijelovi za dugotrajnost automobila Cerada za auto kao čarobni plašt vašeg automobila EGR ventil pruža viši ekološki standardi za vaše vozilo Napajanje za sve elektroničke […]