NAS Synology za one koji traže kvalitetu

admin

Svima onima koji se služe internetom zasigurno su poznate razne kratice. No, za neke su vjerojatno čuli, ali ne znaju puno o njima. Jedna od njih je možda i NAS, što je kratica od engleskog naziva Network-attached storage. To je zapravo računalo spojeno na mrežu koje, između ostalog, služi za pohranu podataka. 

NAS Synology je oznaka za više različitih proizvoda koji sadrže samostalne DiskStation inačice, a ti proizvodi su dostupni u raznim konfiguracijama. U sve modele ugrađena je posebna programska podrška DSM (Disk Station Manager).

Različite komponente u NAS Synology konfiguracijama

NAS Synology konfiguracije razlikuju se u više različitih detalja te ih mogu koristiti i poslovni i privatni korisnici. Ako ste privatni korisnik, razmislite o onome što vam je stvarno potrebno od određene konfiguracije. Naime, što je konfiguracija bogatija, odnosno što su snažnije kompomente, cijena raste. Ukoliko vam nešto od toga nije potrebno, nema smisla da skupo plaćate ono što nećete u potpunosti iskoristiti. U nastavku su navedene neke od komponenti koje se mogu razlikovati po konfiguracijama.

Procesor

Cijena NAS Synology proizvoda se može dosta razlikovati ovisno o procesoru. Oni najjači, višejezgreni, mogu cijenu konfiguracije poprilično podići. No, ako neće raditi neke zahtjevne zadatke, bit će vam dovoljan i nešto slabiji procesor.

Radna memorija

Ovdje vrijedi slično pravilo kao i kod stolnih računala. Što imate više radne memorije, svi procesi će se obavljati vrlo glatko i brzo. No, kao i kod procesora, to nećete toliko osjetiti, osim ako ćete svoj NAS Synology uređaj iskoristiti do maksimuma.

Priključci

Različiti NAS Synology uređaji dolaze s brojnim priključcima. Tako se mogu naći USB priključci, priključci za Ethernet mrežu, utori za priključenje tvrdih diskova i ostalo. Ponovo, razmislite treba li vam sve to te se odlučite za najprihvatljivije rješenje.

Kupnja u specijaliziranim informatičkim trgovinama

NAS Synology uređaji ne spadaju u informatičku opremu koja je kupuje vrlo često, poput primjerice stolnih ili prijenosnih računala. Stoga ih uglavnom možete pronaći samo u specijaliziranim informatičkim trgovinama. U njima rade osobe koje su stručne na tom polju, tako da se uvijek i njima možete obratiti za pomoć ili za savjet oko kupnje.

A ako se dvoumite između nekih modela, uvijek je dobro pogledati i recenzije na internetu kako biste lakše mogli donijeti odluku oko kupnje.

VPS server pravi je izbor za Vas ako shared web hosting više ne može ispuniti sve Vaše potrebe, a ne možete si priuštiti dedicirani server. Čitaj više …

Ako se spremate prodati ili donirati računalo, mudro je nepovratno obrisati sve podatke sa čvrstog diska.  Čitajte više …

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Ogledala za auto često se moraju mijenjati

Ogledala za auto, poznatija i kao retrovizori, spadaju u dijelove automobila koji se često moraju mijenjati. A razlog je taj što često stradavaju, bilo zbog vaše greške ili greške nekog drugog. Primjerice, zbog nepažnje pri vožnji uz neki zid ili prepreku, lako se može dogoditi da ih oštetite. Ili vam ih netko drugi može oštetiti na parkiralištu, bilo da to učini svojim vozilom ili bez vozila. Postovi u istoj kategoriji: VPS serveri su za mnoge korisnike optimalno rješenje Registrirajte domenu i povežite je s web stranicama Pronađite prikladan hosting web stranica Pohranite podatke na sigurno na mreži NAS Synology vrhunska […]
Tri dijela ogledala za auto