Pohranite podatke na sigurno na mreži

admin

Podaci se danas smatraju jednim od najvrjednih stvari koje ljudi posjeduju na računalima, mobitelima, tabletima i sličnim uređajima. Kvar bilo kakve komponente uglavnom je lako zamjenjiv, no gubitak podataka će mnogima puno teže pasti. Zato je svakako dobro poduzeti razne mjere prevencije kako u slučaju da do toga i dođe, podatke već imate spremljene na neko drugo mjesto. U te svrhe je najbolje napraviti pričuvnu kopiju podataka na nekom drugom mjestu.

Najbolje mjesto je mreža jer su vam tako podaci dostupni u bilo kojem trenutku. A jedan od uređaja koji se izdvaja jednostavnim korištenjem za takve namjene je NAS Synology, a u nastavku saznajte nešto više o njemu.

Uređaj NAS Synology
Uređaj NAS Synology možemo promatrati kao jedno malo računalo koje je spojeno na internet te pruža pohranu podataka do kojih možemo doći u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta.

Što je NAS Synology

Uređaj NAS Synology možemo promatrati kao jedno malo računalo koje je spojeno na internet te pruža pohranu podataka do kojih možemo doći u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta, naravno ako imate pristup internetu. NAS je kratica za Network-attached storage, što bi u doslovnim prijevodu i bilo mjesto za pohranu spojeno na mrežu. 

Prvi NAS stvoren je u 90-im godina i bio je dostupan u različitim inačicama. Od tada pa sve do danas se poprilično razvio i dobio brojne nove mogućnosti, a upravo NAS Synology se nametnuo kao određeni standard kada je u pitanju mrežna pohrana. 

Pročitajte sljedeći članak: Xiaomi je trenutno jedan od najpopularnijih brendova

Xiaomi kompanije kontinuirano teži visokokvalitetnom korisničkom iskustvu i operativnoj učinkovitosti. Oni zaista, što i dokazuju, neumorno grade nevjerovane proizvode s jako pristupačnim cijenama kako bi omogućili svima korištenje i dostupnost internet tehnologija.

Brojne zanimljive funkcije ovog sustava

Synology NAS koristi operativni sustav koji se temelji na webu i nazvan je DiskStation Manager ili skraćeno DSM. On vam omogućuje vrlo jednostavno upravljanje pohranom podataka na mreži s bilo kojeg mjesta. Neke od njegovih funkcija su:

  • Jednostavno upravljanje datotekama – u te svrhe se koristi dio File Station putem kojeg ćete preko web sučelja jednostavno upravljati datotekama na njemu, a moguće je za to koristiti i mobilni telefon
  • Izrada sigurnosne kopije – napravite sigurnosnu kopiju podataka na NAS Synology i u slučaju bilo kakve katastrofe, brzo povratite podatke
  • Upravljanje multimedijskim sadržajem – jednostavno preuzmite npr. video datoteke i reproducirajte ih izravno iz NAS Synology sučelja

Različite specifikacije uređaja za pohranu u mreži

NAS Synology dostupan je u trgovinama u više različitih izvedbi koje se razlikuju po specifikacijama. Prema tome se naravno razlikuje i krajnja cijena. Morate razmisliti hoćete li ga koristiti za više namjena ili isključivo za pohranu podataka pa prema tome odaberite najbolji model.

Ako imate problema s odabirom, uvijek se za savjet možete obratiti prodajnom osoblju koje će vam zbog svog iskustva sigurno dati dobar savjet.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

VPS hosting za smještaj web stranica

Smještaj web stranica na nekom poslužitelju naziva se hosting. Postoje različite vrste, a ovisno o razini usluge koja vam je potrebna, odaberite onu najprikladniju vrstu za vas. Najjeftiniji je dijeljeni web hosting koji vam omogućuje dio na nekom poslužitelju koji možete koristiti za svoje potrebe. U tom slučaju, ovisni ste o drugim korisnicima na tom istom poslužitelju i o njihovom korištenju, tj. zbog toga bi moglo doći do malog usporavanja tijekom otvaranja web stranica. Također, nemate nikakve mogućnosti personalizacije tog svog dijela. Postovi u istoj kategoriji: NAS Synology vrhunska pohrana podataka Najoptimalniji hosting web stranica za mnoge Usluge spašavanja podataka […]