Šampon od konoplje je tajna zdrave i sjajne kose

admin

S vremenom i razvojem kako medicine tako i industrije ljepote, saznajemo sve više o blagodatima industrijske konoplje, a ona postaje sve češći saveznik u borbi za zdravlje i ljepotu. Uz poznate dodatke prehrani poput sjemenki i ulja konoplje, manje je poznato da ona ima svoje mjesto i među kozmetičkim proizvodima. 

Ulje konoplje, s idealnim omjerom omega 3 i omega 6 masnih kiselina te bogato aminokiselinama i mineralima, postaje iznimno vrijedan saveznik kada su u pitanje njega kose i kože. Šampon od konoplje, dostupan u brojnim specijaliziranim trgovinama, postaje sve popularniji izbor za održavanje zdrave i sjajne kose.

Blagodati šampona od konoplje za kosu

Ključni sastojak ovog šampona je ulje konoplje, hladnim prešanjem dobiveno iz sjemenki industrijske konoplje. Njegovi sastojci su bogat izvor omega 3 i omega 6 masnih kiselina, 20 aminokiselina te raznih minerala. Ova kombinacija pruža brojne prednosti za kosu, uključujući: 

  • Obnavljanje njenih struktura
  • Poticanje rasta
  • Pružanje iznimnog sjaja
  • Rješavanje peruti i suhog vlasišta
  • Povećanje volumena kose

Šampon od konoplje je također vrlo blag pa to omogućava njegovo korištenje i za djecu stariju od 3 godine, bez štetnih nuspojava.

Poticanje rasta kose

Ulje konoplje sadrži ključne sastojke koji potiču rast kose. Omega 6 i omega 9 masne kiseline, zajedno s keratinom, proteinom odgovornim za strukturu vlasi, čine vašu kosu sjajnijom i jačom. Redovitom upotrebom šampona od konoplje, kosa postaje čvršća i gušća, s poboljšanim stanjem vlasišta.

Šampon od konoplje potice rast kose
Redovitim korištenjem šampona od konoplje kosa postaje jača i gušća

Šampon od konoplje osigurava idealnu ravnotežu vlage, što je posebno korisno za suhu kosu, te sprječava gubitak vode i daje joj potrebnu hidrataciju i sjaj.

Tko bi trebao koristiti šampon od konoplje

Šampon od konoplje najbolje odgovara ženama sa suhom kosom, kojoj nedostaje vlage. Zahvaljujući omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, sprječava isušivanje kose, te smanjuje potrebu za upotrebom regeneratora. Posebno je koristan tijekom zime, kada je kosa sklonija suhoći. Njegova hidratantna svojstva brzo vraćaju sjaj i ljepotu kosi, čineći je zdravom i njegovanom. 

Šta je šampon od konoplje

Za žene s suhom kosom, ali i za one s normalnom kosom, šampon od konoplje idealan je saveznik u njezi kose, čineći je jačom i zdravijom, bez potrebe za dodatnim hidratantnim tretmanima. U trgovinama s alternativnim pripravcima potražite neki šampon od konoplje. Svakako dobro pročitajte deklaraciju i pridržavajte se preporučenog korištenja kako biste iskoristili sve njegove prednosti.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Svjećice za auto su važne za pouzdani rad motora

Svjećice za auto su jedan od vrlo važnih dijelova njegovog motora jer imaju važnu ulogu u osiguravanju učinkovitog izgaranja goriva. Iako izgledom vrlo male, one predstavljaju vrlo snažne komponente koje omogućuju zapaljenje smjese goriva i zraka u cilindru motora, a time se pokreće cijeli proces sagorijevanja te se stvara potrebna snaga za kretanje vozila.  Ako su one neispravne, motor auta ne bi mogao raditi optimalno, a to bi dovelo do gubitka performansi, povećane potrošnje goriva, ili u najgorem slučaju, do oštećenja motora, što svakako želite izbjeći. Zato je vrlo važno da su one ispravne. Postovi u istoj kategoriji: Do lijepe […]
Svjećice za auto