Dizalica za auto je spas u nevolji

admin

Svaki vozač se ponekad nađe u neugodnoj situaciji koja zahtijeva popravak na licu mjesta, a najčešće je riječ o manjem kvaru kao što je probušena guma. Zbog takve vrste kvara nije potrebno zvati vučnu službu već je dovoljno imati pomoćnika u prtljažniku, svima poznatog kao dizalica za auto, koji će vam pomoći da promijenite gumu na licu mjesta.

Dizalica za auto
Najbitnije stavke kod kupnje dizalice su njena kvaliteta i nosivost

Auto dizalica je pravo rješenje za ovakve male probleme, a ako ste inače dobar majstor za popravak automobila koristit ćete je i za mnogo toga drugog. Ipak, za njeno korištenje je potrebno određeno znanje o njoj i o načinu na koji se koristi, o čemu ćemo govoriti dalje u tekstu.

Vrste dizalica i razlika među njima

Najbitnije stavke kod kupnje dizalice su njena kvaliteta i nosivost, a naš je savjet da uložite u što bolji model, koji vas neće ostaviti na cjedilu i koji će podnijeti sav teret vašeg automobila pa slijedom toga neće ugroziti vašu sigurnost. Dizalica za auto mora podnijeti nosivost vašeg automobila, a bilo bi idealno da podnosi i višu, preventive radi. Opasnost rada pod dizalicom koja nema dovoljnu nosivost i može puknuti pod teretom automobila je neizmjerno velika, ne samo za vaš automobil već i za vas osobno. 

Kupnja dizalice za auto

Postoji nekoliko vrsta, a prilikom kupnje birate onu koja odgovara vašem modelu auta. Iako ih ima više vrsta, a dvije od njih se smatraju najboljima i najčešće se koriste. Riječ je o:

  • trapeznim 
  • hidrauličnim auto dizalicama

Kupnja dizalice započinje podatkom o tome koja je njena maksimalna nosivost (u tonama) i zato je prilikom kupnje uvijek bolje kupiti onu koja ima veću nosivost, bez obzira koliko teži vaš automobil. Ovdje nije samo riječ o sigurnosti, već i o praktičnosti, jer ćete kasnije možda kupiti veći auto kojem neće odgovarati ova dizalica.

Koju odabrati i zašto?

Trapezna ili trapezoidna dizalica za auto ima jednostavan dizajn koji se temelji na šipki s navojem i preklopnoj ručici za dizanje. Ona nije potpuno stabilna pa se koristi za manje kvarove i amaterske popravke. Povoljnija je cijenom i česti je odabir zbog svoje veličine i praktičnog smještanja.

Hidraulična automobilska dizalica je profesionalniji primjer dodatne opreme koji se vrlo lako može ugraditi u prtljažnik vašeg automobila i na kojeg se možete u potpunosti osloniti. Masivna je i čvrsto građena te funkcionira na principu stvaranja tlaka u fluidu. S obzirom na svoju visoku nosivost (do 30 tona za najskuplji model) viša je cijena u potpunosti opravdana.

Iz ovoga možemo zaključiti da svaka od njih ima svoju korisnost, a na vama je da prosudite koja će od njih bolje odgovarati vašim zahtjevima. Bez obzira koju odaberete, prilikom kupnje budite na oprezu jer vaša sigurnost mora biti na prvom mjestu.

Čitajte i sljedeći članak: EGR ventil pruža viši ekološki standardi za vaše vozilo

EGR ventil ima bitnu funkciju na svim automobilima novije proizvodnje.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Ideje za poklon za promociju

Što ste dulje investirani u marketing, društvene mreže, obrte i biznise, to ćete bolje shvatiti da je tržište pomalo zasićeno svime te da je bitno istaknuti se na koji god način možete. Šaren i interesantan izbor poklona za promociju može vas izdvojiti i pokazati da ste ozbiljni kad su u pitanju suradnje i poslovanje. Postovi u istoj kategoriji: Za automobil koji privlači poglede Promislite o vlastitim potrebama za prijevoz skija Auto ogledala moraju uvijek biti čista I tekućine za auto su važan dio cijelog sustava Jednostavan prijevoz tereta uz krovne nosače