Dizalica za auto je spas u nevolji

admin

Svaki vozač se ponekad nađe u neugodnoj situaciji koja zahtijeva popravak na licu mjesta, a najčešće je riječ o manjem kvaru kao što je probušena guma. Zbog takve vrste kvara nije potrebno zvati vučnu službu već je dovoljno imati pomoćnika u prtljažniku, svima poznatog kao dizalica za auto, koji će vam pomoći da promijenite gumu na licu mjesta.

Dizalica za auto
Najbitnije stavke kod kupnje dizalice su njena kvaliteta i nosivost

Auto dizalica je pravo rješenje za ovakve male probleme, a ako ste inače dobar majstor za popravak automobila koristit ćete je i za mnogo toga drugog. Ipak, za njeno korištenje je potrebno određeno znanje o njoj i o načinu na koji se koristi, o čemu ćemo govoriti dalje u tekstu.

Vrste dizalica i razlika među njima

Najbitnije stavke kod kupnje dizalice su njena kvaliteta i nosivost, a naš je savjet da uložite u što bolji model, koji vas neće ostaviti na cjedilu i koji će podnijeti sav teret vašeg automobila pa slijedom toga neće ugroziti vašu sigurnost. Dizalica za auto mora podnijeti nosivost vašeg automobila, a bilo bi idealno da podnosi i višu, preventive radi. Opasnost rada pod dizalicom koja nema dovoljnu nosivost i može puknuti pod teretom automobila je neizmjerno velika, ne samo za vaš automobil već i za vas osobno. 

Kupnja dizalice za auto

Postoji nekoliko vrsta, a prilikom kupnje birate onu koja odgovara vašem modelu auta. Iako ih ima više vrsta, a dvije od njih se smatraju najboljima i najčešće se koriste. Riječ je o:

  • trapeznim 
  • hidrauličnim auto dizalicama

Kupnja dizalice započinje podatkom o tome koja je njena maksimalna nosivost (u tonama) i zato je prilikom kupnje uvijek bolje kupiti onu koja ima veću nosivost, bez obzira koliko teži vaš automobil. Ovdje nije samo riječ o sigurnosti, već i o praktičnosti, jer ćete kasnije možda kupiti veći auto kojem neće odgovarati ova dizalica.

Koju odabrati i zašto?

Trapezna ili trapezoidna dizalica za auto ima jednostavan dizajn koji se temelji na šipki s navojem i preklopnoj ručici za dizanje. Ona nije potpuno stabilna pa se koristi za manje kvarove i amaterske popravke. Povoljnija je cijenom i česti je odabir zbog svoje veličine i praktičnog smještanja.

Hidraulična automobilska dizalica je profesionalniji primjer dodatne opreme koji se vrlo lako može ugraditi u prtljažnik vašeg automobila i na kojeg se možete u potpunosti osloniti. Masivna je i čvrsto građena te funkcionira na principu stvaranja tlaka u fluidu. S obzirom na svoju visoku nosivost (do 30 tona za najskuplji model) viša je cijena u potpunosti opravdana.

Iz ovoga možemo zaključiti da svaka od njih ima svoju korisnost, a na vama je da prosudite koja će od njih bolje odgovarati vašim zahtjevima. Bez obzira koju odaberete, prilikom kupnje budite na oprezu jer vaša sigurnost mora biti na prvom mjestu.

Čitajte i sljedeći članak: EGR ventil pruža viši ekološki standardi za vaše vozilo

EGR ventil ima bitnu funkciju na svim automobilima novije proizvodnje.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Adventski vijenci su simbol nade

Većina ljudi će se složiti da je Božić najveći blagdan, a advent najsretnije vrijeme u godini. Jedan od glavnih simbola su adventski vijenci, koji se od 1838. godine pale u znak iščekivanja Božića. Postoje veliki koji se sastoje od više manjih svijeća koje se pale svaki dan i manji vijenci s 4 svijeće od kojih svaka predstavlja jednu nedjelju u adventu.  Od kraja 1. svjetskog rata su vijenci za advent su opće prihvaćeni u kršćanstvu i danas se najčešće pale samo 4 svijeće. Susresti ćete ih na stolovima mnogih domova, a kroz ovaj tekst ćemo vas upoznati s njihovom simbolikom […]
Adventski vijenci imaju snažnu simboliku u kršćanstvu