Savršena kupaonska rasvjeta nadomak ruke

admin

Dobra rasvjeta bitna je za stvaranje ugodne atmosfere u cijelom domu. Ipak, iako se rasvjeti sve više pažnje posvećuje u drugim dijelovima kuće, u kupaonici, čini se, još uvijek posežemo za starim rješenjima. Inovativna kupaonska rasvjeta pomoći će vam da od svoje kupaone napravite pravi mali spa centar.

Brojne trgovine danas nude odlična rješenja koja će vašu kupaonicu pretvoriti u prekrasnu prostoriju u domu, stoga pogledajte što se sve nudi i pronađite ono što vam se sviđa.

Posvetite malo vremena odabiru rasvjete

Dobro osvjetljena kupaonica biti će prostor u kojemu ćete željeti provoditi vrijeme, bilo opuštajući se u kadi ili obavljajući dnevne zadatke osobne higijene. Upravo radi toga, kupaonska rasvjeta mora biti dobro osmišljena i fleksibilna, kako bi se mogla prilagoditi svim različitim potrebama koje u kupaonici imamo:

  •  od jake svijetlosti pogodne za rad
  •  do atmosferskog osvjetljenja savršenog za opuštanje

Posebna rasvjeta za kupaonicu

S obzirom da u kupaonici vladaju posebni uvjeti, onda rasvjeta za kupaonicu koju odaberete također mora imati posebna svojstva. S obzirom da je u kupaonici razina vlage često visoka, ne možete odabrati bilo koje rasvjetno tijelo za kupaonsku rasvjetu. Osim zaštite od vlage, morate razmišljati i o održavanju rasvjetnog tijela, koje s vremenom može nakupiti mrlje od kapljica vode i prašine.

Držite rasvjetna tijela daleko od vode

Iako vam u kod odabira kupaonske rasvjete u cilju može biti stvaranje ugodne atmosfere, ona se ni pod koju cijenu ne bi se trebala naći u blizini izvora vode poput tuša ili kade. Bez obzira na sve dodatne zaštite koje rasvjetno tijelo može imati, važno je postaviti ga na dovoljno velikoj udaljenosti od vode da se dodir s vodom smanji na najmanju moguću mjeru.

Čitajte i sljedeći članak: Stropna rasvjeta kao ogledalo ukusa i karaktera

Rasvjetna tijela poput nekog elementa stropne rasvjete na ulazu ili u središtu vaše sobe postat će fokusna točka svakog vašeg posjetitelja.

Glavna i radna rasvjeta

Glavna kupaonska rasvjeta trebala bi biti dovoljno jaka da se u prostoru bez problema možete kretati i obavljati osnovne radnje, poput održavanja higijene. Trebala bi biti koncentrirana samo na radnu površinu i postavljena tako da vam nije uperena u oči. Koristit ćete ju kada radite sitnije i preciznije zadaće.

Atmosferska rasvjeta

Kada se pak želite opuštati u kadi, onda je dobro imati atmosfersku kupaonsku rasvjetu u vidu jednog ili nekoliko rasvjetnih tijela mekog slabijeg svjetla, koje je po mogućnosti upereno u strop. Takva kupaonska rasvjeta omogućit će vam da u kupaoni stvorite ugodniju atmosferu kada se opuštate.

Drvene vrtne garniture su vizualno odlične i najbolje se uklapaju u vrt, no morate imati na umu da je drvo veoma zahtjevno za održavanje. Čitajte više …

Kupnja nekretnine vam je prioritet, ali zbog trenutne financijske situacije nije opcija? Najam stana je pravo rješenje za vas! Čitajte više …

Razvoj LED žarulja. LED omogućuje sasvim novu percepciju rasvjete i prelazak iz doba žarulja u doba digitalne i kreativne rasvjete. Čitajte više …

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Maca bio dodatak prehrani

Čarobna biljka maca koja dolazi iz Perua unazad nekoliko godina postala je popularna i dostupna širom svijeta. Razlog tome su njeni pozitivni učinci na tijelo, a poboljšava imunitet organizma, izdržljivost, te zdravlje općenito. Zbog preparata i mogućnosti konzumacije ove biljke kroz prah, maca je postala izrazito popularna i dodatak je prehrani  koji bi svatko trebao konzumirati. Postovi u istoj kategoriji: Noćna lampa za spavaću sobu LED reflektor idealno rješenje za dvorište Stropna rasvjeta kao ogledalo ukusa i karaktera Drvene vrtne garniture najbolje se uklapaju u vrt Skladišni prostor i dekorativni element u kupaonici