Najam stana važan je korak

admin

Život u podstanarstvu danas je postao gotovo jedini način života u svim većim gradovima na svijetu, pogotovo s rastom cijena nekretnina. Birate li stan za najam po prvi puta, odabir se može činiti teškim, no uz nekoliko savjeta sigurno ćete pronaći savršen stan za sebe.

A jedan od najvažnijih savjeta je da ne žurite s odabirom, već prije konačne odluke provjerite puno stanova kako biste osigurali da ste na kraju dobili najviše za svoj novac.

Provjerite stan iz prve ruke

Jedna od najvećih grešaka koje možete napraviti kod najma stana jest da ne provjerite stan iz prve ruke prije dogovora. Gotovo svi najmodavci će prije nego ugovore najam stana inzistirati na upoznavanju s budućim potencijalnim podstanarima, pa ćete tada imati vremena i za upoznavanje sa stanom. 

Ipak, s obzirom da je to prostor u kojemu ćete živjeti, nekoliko minuta ipak nije dovoljno za pregled prije najma stana. Nemojte se libiti detaljnije zaviriti u njega. Ovo biste svakako trebalo učiniti:

  •  Potražite znakove vlage
  •  Raspitajte se o vrsti zvučne i toplinske izolacije
  •  Provjerite kvalitetu i starost prozora

Svi ti detalji itekako će utjecati na udobnost života u stanu.

Pažljivo s cijenama stanova

Potpisivanje ugovora o najmu staba najbolji je način da se osigurate od neugodnih najmodavaca, jer u tom slučaju napismeno imate dokaz o ugovorenoj cijeni najma stana. Vrlo je važno provjeriti što sve ulazi u cijenu najma stana i kakva je podjela troškova. 

Režije su većinom u potpunosti isključene iz cijene, no ako se stan nalazi u sklopu manjeg stambenog objekta, postoji šansa da režije nisu odvojene. Uz to, provjerite je li u cijenu uključena i pričuva, ako se radi o zgradi, s obzirom da bi to znatno moglo utjecati na konačnu cijenu najma stana.

Provjerite dodatna pravila i zahtjeve

Na kraju, kod iznajmljivanja stana također provjerite postoje li posebna pravila ili zahtjevi koje stanodavci imaju, pogotovo ako planirate u stanu ostati kraći period. Na primjer, neki stanodavci ne dopuštaju veće promjene u stanovima, poput bušenja zidova čavlima (na primjer kada postavljate slike ili police) ili pak promjene zidnih i podnih obloga. 

Nadalje, neki stanodavci u stanu također ne dopuštaju pušenje kao niti kućne ljubimce, pa je veoma važno da dobro provjerite koji su uvjeti koji su postavljeni, kako ne biste kasnije imali problema. Kod tražite stan za najam, prije svega se oboružajte strpljenjem i vremenom, kako biste pronašli idealan stan za sebe. 

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Izrada internetskih stranica od strane profesionalaca

Htjeli vi to ili ne, internet je postao naša druga realnost. Neophodno je da je vaše poslovanje prisutno na internetu, a on vam može pomoći i da ga znatno proširite. Izrada internetskih stranica je veoma težak posao, jer je teško zamisao predočiti u kod i dizajn. Stoga prepustite posao profesionalcima, koji imaju dugi niz godina iskustva u stvaranju web stranica, te će vam stvoriti dostojnu prezentaciju na internetu. Zbog mnoštva stranica na internetu, veoma je bitno da se vaša ističe u masi, jer upravo to može biti glavni okidač da vaš potencijalni klijent odabere vas, a ne konkurenciju. Postovi u […]