Koloidno zlato je rimski izum

admin

Velik broj medicinskih, ali i kozmetičkih pripravaka koje danas koristimo vuče svoje korijene daleko u prošlost, a isto je i s koloidnim zlatom koje su koristili Rimljani. Iako su ga Rimljani u počecima koristili za bojenje stakla, vrlo brzo su otkrili i njegove dobrobiti za ljudsko zdravlje zbog čega se koristi i danas. 

Zlato je samo po sebi oduvijek vrlo cijenjeno i traženo pa ne čudi da su otkrivene i njegove blagodati za ljudski organizam. Koloidno zlato kakvo danas poznajemo je zapravo fluid koji sadrži nano čestice zlata koje je u nekoj od otopina, najčešće se radi o vodi.

Primjena u medicini

Vrlo brzo nakon otkrivanja mogućnosti korištenja u graditeljstvu i slikarstvu, Rimljani su došlo do zaključaka o njegovoj blagotvornosti za ljudski organizam, čemu se nisu suprotstavili ni suvremeni znanstvenici. Oni su potvrdili da koloidno zlato djeluje na:

Vidimo da su učinci koloidnog zlata zaista vrlo široki pa ne postoji razlog zašto ga svi ne bi uvrstili u svoju rutinu.

Eliksir mladosti

S obzirom na to da je dokazan blagotvoran učinak koloidnog zlata na kožu, nije trebalo dugo da se ono počne primjenjivati u dermatologiji i kozmetici kao jedan od ključnih sastojaka raznih krema i seruma za lice i tijelo. Ono se tako danas najčešće koristi u proizvodima za njegu zrele kože koja žudi za povratkom elastičnosti i sjaja te za uklanjanjem bora. 

Koloidno zlato
Koloidno zlato blagotvorno djeluje na kožu

Stimulirajući cirkulaciju i potičući metabolizam stanica kože, koloidno zlato daje nevjerojatne rezultate tijekom primjene na zreloj koži. Nakon kontinuirane primjene pripravaka koji ga sadrže, koža postaje elastičnija, jedrija, posvijetljena i zategnuta.

Čitajte i sljedeći članak: Kvercetin djeluje pozitivno na ljudski organizam

Antioksidansi su tvari koje svakako trebaju organizmu, a jedan od najjačih oksidansa je kvercetin. Spada su skupinu bioflavonoida. U organizam ga se može unijeti na razne načine kao dodatak prehrani.

Konzumiranje koloidnog zlata

Koloidno zlato je u potpunosti sigurno za upotrebu te se danas ono na tržištu može naći u obliku tableta, praha, kapsula ili tekućine koja se uzima oralno prema uputama liječnika ili farmaceuta. Osim ovog načina, postoji i drugi način koji je puno popularniji, a to je lokalna primjena koloidnog zlata. 

Fascinantne prednosti koloidnog zlata

Ovakva primjena najčešće se može vidjeti u kozmetičkim salonima u kojima se ono utapkava u kožu kao dio kozmetičkog tretmana koji daje nevjerojatne rezultate, posebno kada se radio zrelijoj i zahtjevnijoj koži koja traži dodatnu njegu. Stoga, pokušajte ga konzumirati sami, a ako imate mogućnost, provjerite i što vam mogu ponuditi u nekom kozmetičkom salonu.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Balzam za usne redovito koriste mnoge žene

Tijekom hladnijih mjeseci zbog hladnog vremena, ali i grijanja koje dodatno isušuje zrak, sve veći broj ljudi poseže za dodatnom njegom lica i tijela kako bi licu i tijelu dali potrebnu hidrataciju i njegu. Među dijelovima tijela koji posebno stradavaju tijekom hladnog i suhog vremena svakako su i usne. Naime, one su svakodnevno izložene vjetru i suhom zraku, a u slučajevima da osoba puno priča tijekom dana i to može utjecati na njihovu suhoću. Suhoća usna najbolje se rješava dobrim pilingom, a zatim i korištenjem bogatih i hranjivih balzama za usne. Postovi u istoj kategoriji: Kvercetin djeluje pozitivno na ljudski […]
Balzami za usne za žene