Odličan i jeftin hosting za web stranice

admin

Svaka stvar koja se nalazi na internetu ili u popularno zvanom oblaku, mora se nalaziti na nekom fizičkom serveru. Server koji pohranjuje web stranicu naziva se web hosting i njegova zadaća je konstantan rad i povezanost s internetom, kako bi korisnici u svakom trenutku mogli posjetiti web stranicu. Kroz današnji tekst upoznati ćemo vas s stvarima po kojima se hosting razlikuje, kako odabrati odgovarajući paket i koji su bolji – hrvatski ili strani poslužitelji?

Razlike između web hostinga

Kao što se razlikuje svaki kompjuter po svojim specifikacijama, tako svaki hosting ima svoje specifikacije. To nije ništa drugo neko računalo, koje je specijalno napravljeno upravo u tu svrhu. Web stranice možete sa malo znanja hostati i na vlastitom računalu, no to sa sobom donosi određene rizike i povećanu konzumaciju struje zbog stalnog rada računala. Zbog toga se web hosting iznajmljuje, a zauzvrat dobivate konstantnu online prisutnost vaše web stranice, brzo učitavanje, veliki prostor za pohranu i mogućnost prihvaćanja velikog broja posjetioca. Sve ovisi o tome koji web server odaberete i koje su njegove mogućnosti.

Odabir hosting paketa

Postoje web hosting paketi koji su namijenjeni isključivo za jednu web stranicu, te oni na koje se može postaviti više web stranica. Razlika je u tome što kod onog s jednom web stranicom vi dobivate određeni dio resursa nekog servera, koji dijelite s drugim ljudima. Vi ne možete pristupati stranicama drugih ljudi, kao ni oni vašima, no imate ograničene mogućnosti za korištenje tog računala. S druge strane, možete odabrati i cijeli server, koji možete rasporediti na više djelova za vaše web stranice. Na taj način ćete uštedjeti novac i imati mogućnost čuvati sve web stranice na jednakom hostingu, što omogućava lagan i brz backup podataka

Ako niste previše tehnički potkovani i hosting vam je potreban za blog ili neku jednostavnu web stranicu, tada je možda najbolji izbor Wordpress hosting, na kojem jednostavno možete kreirati svoju web stranicu u svega nekoliko minuta!

Infonet hosting poslužitelj

Ako stranicu planirate plasirati na domaće tržište, tada je Infornet hosting poslužitelj odličan izbor. Njihovi serveri nalaze se u blizini, što znaći da će posjetitelji s Balkana moći brzo pristupiti i surfati web stranicom. To se odražava i na njeno rangiranje na tražilicima i iskustvo korištenja kod korisnika, te garantira veću posjećenost nego što bi slučaj bio s serverima u Americi. Hosting iznajmljujete na određene periode – mjesec, godina ili više.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Napajanje za sve elektroničke uređaje u automobilu

Moderni automobili su prepuni raznih elektroničkih uređaja, a ujedno postoje i brojne komponente koje ne vidimo, ali kojima je također potrebno napajanje. Proizvođači automobila trude se ponuditi što je moguće zanimljivije dodatke i na taj način privući kupce. A napajanje svim takvim uređajima i dodacima omogućuje akumulator za auto. Postovi u istoj kategoriji: VPS serveri su za mnoge korisnike optimalno rješenje Što je DNS server i čemu služi? Hrvatski hosting najbolji je za domaće web stranice Najoptimalniji hosting web stranica za mnoge VPS hosting za smještaj web stranica
Akumulator za auto potrebno je održavati kako bi što dulje trajao