Tonik za lice pomaže vam u njezi kože

admin

Njega kože lica veoma je važna, pogotovo ako imate kožu koja je sklonija raznim problemima. Klasično čišćenje i hidratizacija mogu vam pomoći, no ako nas je program njege kože od desetak koraka, koji je popularan u zemljama istočne Azije, naučio ičemu, onda je to da za svoju kožu možemo učiniti mnogo više. 

Tonik za lice sve je prihvaćeniji i u ovim predjelima, kao dodatan korak na putu prema zdravoj, sretnoj i lijepoj koži.

Bolji rezultat hidratizacije lice

Tonik za lice svoje mjesto u procesu njege za kožu našao je između čistača za lice i kreme za hidratizaciju. Mnogi proizvodi za čišćenje lica sadrže tvari koje mijenjaju pH vrijednost kože – čak i kada ih isperete s kože, na njoj ostaju tragovi čistača koji nemaju povoljan učinak na kožu.

Tonik za lice nanosi se vaticom
Tonik za lice GLOV

Tonik za lice tu je kako bi omogućio povratak normalnog pH koži nakon čišćenja, te otklonio s nje sve ostatke – osim ostataka od čistača lica, on uklanja i:

  • kamenac iz vode, 
  • mrtve stanice kože
  • višak sebuma
  • ostatak šminke

Uz to, tonik za lice također će pomoći u boljoj apsorpciji seruma i hidratantnih krema koje će se upiti brže i nahraniti i dublje slojeve kože. Tako će vaša koža duže biti nahranjena, ali i manje patiti od nečistoća i brzog isušivanja koje nastaje zbogkamenca iz vode.

Odaberite idealan tonik za svoje lice

Kada kupujete tonik za lice – kao u ostalom i kod drugih proizvoda za njegu kože – važno je da odaberete proizvod koji odgovara vašem tipu kože. Normalna i suha koža profitirat će od tonika za lice koji će pomoći u boljoj apsorpciji hidratantnih sastojaka te umiriti upalne procese, a sastojci poput ružine vodice odlična su opcija u tom slučaju.

S druge strane, borite li se s masnom kožom i viškom sebuma, bolja je opcija odabrati onaj koji će smanjiti količinu sebuma, dodatno očistiti kožu i spriječiti razvoj bakterija te smanjiti vaše pore, no svejedno joj pružiti dovoljno hidratacije. Tonik za lice nanosi se vaticom (što je pogodno ako imate masnu kožu) ili pak nježnom masažom čistim rukama (što će pomoći u hidrataciji imate li suhu kožu).

Pročitajte i vrlo poučan članak pod naslovom “Izgledajte mlađe uz kremu protiv bora” ili članak “Pustite mašti na volju uz kozmetiku Wibo“.

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Plodni dani i njihov izračun

Ovulacija,  plodni dani ili menstruacija pojmovi su koji su kod žena vrlo često prisutni. S druge strane, muškarci i nisu previše upoznati s ovim stvarima sve dok ne planiraju prinovu. Za ostvarivanje trudnoće veoma je bitno da znate kada su Vam plodni dani, jer su tada najveće šanse da će te zatrudnjeti. Ovo je posebno važno za parove koji imaju problema s trudnoćom i nikako ne uspijevaju. Sve o tome kako izračunati plodne dane, koji su simptomi ovulacije, te što se tada događa u ženskom tijelu saznajte u nastavku. Postovi u istoj kategoriji: Izgledajte mlađe uz kremu protiv bora Catrice […]