Zubni implantati odlično su rješenje kod nedostatka zuba

admin

Oralno zdravlje važno je za pravilno funkcioniranje organizma, kao u ostalom i zdravlje svih drugih dijelova tijela. Ipak, bilo zbog nedovoljne pažnje u održavanju higijene, zbog starenja ili pak događaja na koje ne možemo utjecati, tijekom života može se dogoditi da ostanemo bez zuba. 

Postoji nekoliko rješenja za taj problem, a jedan od dugotrajnijih je ugradnja zubnih implantata. Za to se obratite nekom stomatologu koji će vam pomoći da opet imate prekrasan osmijeh.

Smijte se samouvjereno uz prekrasne zube

Nedostatak zuba može uzrokovati razne probleme. Prije svega, može utjecati na našu mogućnost žvakanja, ali i govora, ovisno o poziciji na kojoj zub nedostaje. Nadalje, ako se radi o većem broju zubi, velik problem može biti i gubitak potpore u predjelu obraza, što licu može dati upali i oronuli izgled, te vas učiniti prividno starijima. 

Gubitak zuba također uvelike može utjecati i na samopouzdanje. Zubni implantati rješavaju sve ove probleme i omogućuju vam da živite sa širokim osmjehom na licu.

Kandidati za ugradnju zubnih implantata

U pravilu, zubni implantati se mogu ugraditi na mjesto bilo kojeg zuba. Jedino što je bitno jest zdravlje usne šupljine i čeljusne kosti. Ispadanje zuba može uzrokovati povlačenje i kosti, što je ponekad prije ugradnje potrebno sanirati. Zubni implantati tijekom vremena srastaju s kosti, što znači da prestaje smanjenje visine i širine koštanog grebena. 

Mogu se ugraditi u obliku jednog zuba ili zubnog mosta, pa njima možete pokriti i nedostatak više zubi, bez potrebe za bušenjem zdravih zuba, što je veoma bitno. Uz to, zubni implantati su trajni, a sama krunica lako se možete promijeniti po potrebi, za razliku od klasičnih zubnih mostova.

Čitajte i sljedeći članak: Zubni kamen je prva prepreka zdravog osmijeha

Zubni kamen su zapravo mineralizirane zubne naslage koje se najčešće nalaze u prostorima između desni i zubi, a mogu uzrokovati velike probleme sa zubima i usnom šupljinom.  Neliječ

Prednosti zubnih implantata

Prednost zubnih implantata prije svega je njihova trajnost, oni su napravljeni da traju praktički cijeli život. Uz to, uz njih je moguće održati zdravlje kosti čeljusti, koja gubi na čvrstoći tijekom vremena nakon ispadanja zubi. Oni također olakšavaju govor i žvakanje, jer u potpunosti nadomještaju ispali zub, a ne traže ni neku posebnu njegu, za razliku od zubnog mosta. 

Uz zubne implantate možete zadržati ili vratiti oblik lica i osmijeh kakav ste imali prije, a samim time i vidno pomladiti svoje lice. Također otvaraju mogućnost vraćanja osjeta kao i kod prirodnog zuba.

Sve što niste znali o ovulaciji. Ovulacija je oslobađanje jajne ćelije iz jajnika prskanjem folikula. Čitajte više …

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Do odličnih majic z digitalnim printom

Dejstvo je, da so moške in ženske majice s potiskom vedno imele težavo s kvaliteto. Ne v tem smislu, da je bila sama tkanina slaba, ampak so barve dizajnov hitro zbledele. Moderni print na majice pa nam omogoča, da zagotovimo visoko resolucijo slikovnega materiala. To je odličen način za reprezentacijo različnih podjetij na poceni in kakovosten način. Ljudje se veliko bolj odzivajo na kreativne načine oglaševanja, in majice so idealne za ta namen. Postovi u istoj kategoriji: Zubni implantati kao zamjena izgubljenog zuba Zubni kamen je prva prepreka zdravog osmijeha Paradontoza kao vrlo čest stomatološki problem Kolagen za kosu čini […]