Zubni implantati kao zamjena izgubljenog zuba

admin

Zubi su izuzetno važan dio tijelo zbog izgleda i neophodne funkcije za život – usitnjavanja hrane. Iako nisu pretjerano izložen dio tijela, ako se o njime ne skrbimo pravilno karijes i razne druge bolesti mogu dovesti do gubitka zuba. U slučaju gubitka, najbolji način za zamjenu izgubljenog zuba ili zubi su zubni implantati. Oni će vam vratiti potpunu funkciju čeljusti, bez uništavanja susjednih zubi ili slabije mogućnosti zagriza kod nekih drugih metoda nadomjestka zuba. 

Zubni implantati
U slučaju gubitka, najbolji način za zamjenu izgubljenog zuba ili zubi su zubni implantati.

Mnogi stomatolozi ističu da su zubni implantati (titan) biokompatibilni metal s našim organizmom i naše tijelo ga prihvaća kao svoj dio, a ne strano tijelo. Upravo zbog toga nisu opasni i savršeno se uklapaju. Više o njima i njihovim prednostima donosimo u nastavku teksta.

Najisplativije dugoročno rješenje su implantati

Upravo zbog toga što se zubi nalaze u ustima i najistaknutiji su dio tijela prilikom komunikacije, veoma je važno da imate sve zube kako bi ne biste gubili samopouzdanje. Osobe s nedostatkom zuba ili zubiju većinom se osjećaju neugodno i nesigurno u društvu, pogotovo s nepoznatim osobama. Do ispadanja zuba može doći iz više razloga:

Zubni implantati su logičan odabir za nadomjestak zuba jer vraćaju prirodnu funkciju žvakanja. 

Implantati imaju razne prednosti u odnosu na druge metode

Postoje mnogi razlozi zbog kojih se zubni implantati smatraju najboljim izborom za rješenje nedostatka zuba:

  • Predstavljaju dugotrajno rješenje – titanski vijak traje zauvijek, dok se krunica jednostavno može zamijeniti u slučaju oštećenja.
  • Ne uništavaju druge zube – poput mosta koji uništava susjedne zube zbog postupka ugradnje.
  • Čuvaju čeljusnu kost – pravilno prenose silu žvakanja, kao prirodan zub.
  • Odlično su estetsko rješenje – druge osobe neće primijetiti da je zub umjetan
  • Provjerene su kvalitete – zubni implantati Straumann ili Ankylos su provjerene kvalitete i nude odličan odabir.

Ugradnja implantata

Mnogi prilikom odabira metode izbjegavaju implantate zbog straha od boli i potrebe za kirurškim zahvatom. Sam postupak ugradnje u čeljusnu kost je veoma jednostavan i izvodi se s lokalnom anestezijom. Nakon što se titanski vijak postavi u kost, on sazrijeva s njom i na njega se postavlja zubna krunica. Zubna krunica izrađuje se prema modelu ostalih zubi i tako savršeno uklapa. 

Zubni implantati najbolji su odabir prilikom nadomjestka jednog ili više zubi. Postoje metode gdje se cijela gornja ili donja strana zubi mijenja s implantatima. Takva metoda može biti All On 4 ili All On 6, gdje se na 4 ili 6 implantata postavlja proteza.

Oštra bol koja se javlja tijekom konzumiranja toplih napitaka ili slatke hrane na toj strani usta ili pak prestaje s konzumacijom namirnica koje izazivaju bol. Međutim, to nije bol koju bi se smjelo zanemariti.  Granulom je upala zubnog tkiva. Čitajte više …

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

Drugi najvažniji komad namještaja u dnevnom boravku

Odmah iza sjedećih garnitura kao središnjeg komada namještaja za namještanje dnevne sobe ili boravka, slijede regali. Naime, regali se smatraju glavnim pratećim dijelom namještaja u dnevnoj sobi. Oni imaju više namjena te se obično smještaju uzduž zida dnevne sobe. Sastoje se od više pretinaca i polica. Postovi u istoj kategoriji: Zubni implantati odlično su rješenje kod nedostatka zuba Zubni kamen je prva prepreka zdravog osmijeha Paradontoza kao vrlo čest stomatološki problem Povećana štitnjača – prevencija i liječenje Kako smršaviti u trbuhu?