Učinkovita pomoć za sve članove obitelji

admin

Tijekom života, ljudi su izloženi brojnim stresovima i susreću se s brojnim problemima. Zasigurno ste i sami u prošlosti upali u neke stresne situacije, našli se u nekom konfliktu i slično. Možda ste taj problem lako samostalno riješili, a možda vam je bila potrebna stručna pomoć, primjerice u obliku individualne psihoterapije.

Imate li određenih problema u obitelji, ponekad ih je teško riješiti samostalno. U tom slučaju svima vam je potrebna obiteljska psihoterapija, što je danas oblik psihoterapije kakav je sve traženiji, upravo zbog čestih obiteljskih problema.

Obiteljska psihoterapija je danas oblik psihoterapije kakav je sve traženiji
Obiteljska psihoterapija je najbolji izbor rješenje problema u obitelji

Važnost obiteljske psihoterapije

Možda se pitate zašto vam je potrebna baš obiteljska psihoterapija, odnosno zašto bolji izbor ne bi bila individualna? Odgovor je vrlo jednostavan. Ako smatrate da samo vi imate problem koji morate sami riješiti, onda je individualni pristup definitivno bolja opcija. No, ako smatrate da je za rješenje problema u obitelji potrebno da i ostali članovi obitelji sudjeluju, onda je obiteljska psihoterapija najbolji izbor.

Probleme i konflikte u obitelji u većini slučajeva ne može riješiti samo jedna osoba, već je potrebno da svi djeluju zajedno, odnosno da se svi žele promijeniti. Samo u tom slučaju će obiteljska psihoterapija biti uspješna. Jer ako se jedna osoba stvarno želi promijeniti i riješiti problem, a ostale osobe to ne žele, teško je očekivati neke pozitivne pomake.

Dva načina rada psihoterapeuta

U slučaju obiteljskog savjetovanja, psihoterapeut ima dva načina rada:

  • Međusobni razgovor sa svim članovima obitelji
  • Pojedinačni razgovor sa svim članovima obitelji

U većini slučajeva, psihoterapeut će kombinirati ta dva načina rada. A zašto je to tako? Zato što se ponekad članovi obitelji teško otvaraju pred ostalim članovima obitelji kada su u pitanju neki problemi. Zato im je puno lakše popričati s nekim specijalistom oči i oči i dobiti određene savjete. 

Čitajte i sljedeći članak: Bipolarni poremećaj je veoma ozbiljan problem

Bipolarni poremećaj ili manična depresija javlja se kod cca 1% ljudi, a najčešće između 20 i 40 godina.

No, u svakom slučaju obiteljska psihoterapija gotovo uvijek završava zajedničkim razgovorom svih članova obitelji jer je potrebno da oni svi zajedno riješe problem. Ako oni i prije popričaju nasamo s psihoterapeutom, kad tad se moraju suočiti jedni s drugima i razgovarati. Upravo razgovor je ključ rješavanja mnogih problema i upravo zbog toga možete očekivati puno razgovora odlučite li se uz pomoć obiteljske psihoterapije riješiti se problema u obitelji.

Gdje kupiti jeftine majice s natpisom? Majice s tiskom, tisak na majice, majice s natpisima po vašoj želji. Majice za maturante, norijadu. Čitajte više …

Postovi u istoj kategoriji:

Next Post

LED reflektor idealno rješenje za dvorište

Okućnica svake kuće veoma je bitna za cjelokupan izgled vašeg doma, a LED reflektor pobrinut će se da osvijetlite svaki njen bitan dio. LED rasvjeta najefikasniji je izbor zbog male potrošnje struje, te paljenje i gašenje ne utječe na dugotrajnost. Upravo zbog toga LED reflektor sa senzorom najčešće je rješenje za rasvjetu okućnice ili ulaza u garažu. Postovi u istoj kategoriji: Kvalitetan psihoterapeut može vam pomoći Što je zapravo psihoterapija Anksioznost je sve češći problem današnjice Tisak na majice – kreativnost na djelu Psihoterapeut vam može biti od velike pomoći